DIVNE HVARSKE STAZE

Održan drugi Jelsa trail – Utrka stazom procesije “Za križen”

U subotu, 15. travnja 2023., održana je utrka Jelsa Trail, u predivnom okruženju netaknute prirode Hvara. Utrka se sastojala od tri različite dionice: kratke staze (SRDELICA 5 km), srednje staze (ŠKARPINA 11 km) i duge staze (ŠANPJER 20 km).

Više od 250 trkača iz Hrvatske i inozemstva okupilo se kako bi se suočili s izazovom i uživali u prekrasnom krajoliku. Trkači su prolazili kroz guste borove šume, preko kamena i kamenih zidova, uz potok i kroz uske staze koje su vodile do vrha brda s kojeg se pružao prekrasan pogled na Jelsu i okolne otoke.

Pobjednik utrke na dugoj stazi bio je Jadran Domančić, dok je kod žena pobjedu odnijela Dagmar Imrichova. Na srednjoj stazi najbrži su bili Mia Pamuković Žuvela i Ante Roguljić dok su na kratkoj stazi pobjednici bili Jelena Surjan i mladi Emil Jones.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo odazivom trkača te su istaknuli da je utrka bila uspješna i sigurna zahvaljujući brojnim volonterima koji su pratili utrku.

Jelsa Trail utrka privukla je veliku pozornost ljubitelja prirode i trkača, a organizatori najavljuju još sličnih događaja u budućnosti kako bi se promovirala netaknuta priroda Hvara i potaknula aktivnost u prirodi.

REZULTATI

PR tekst
Foto: Vedran Rafael Janić

Nema postova za prikaz