NIŠTA KONTRA SPLITA

Održan prvi ovosezonski polumaraton – Split Half Marathon

Oko 1.200 polumaratonki i polumaratonaca i nekoliko stotina trkačica i trkača na 5 km krenulo je danas sa splitske Rive na prvoj ovogodišnjoj velikoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj.

16 godina je duga tradicija splitske utrke, prvih godina održavana je sa startom i ciljem na Rivi, a onda je nekako nepravedno bila izmaknuta iz centra grada na Marjan. Svoj ponovni uzlet zahvaljuje vraćanju u centar događanja Splita, na Rivu, ali i promjeni termina utrke, čime je postala prva velika utrka u kalendaru.

Današnje izdanje obilježilo je dosta jako jugo i pokoja kap kiše, no to nije omelo najbrže da ostvare odlične rezultate. Kod muškaraca najbrži su bili Mađari Laszlo Gregor (Benedek Team, 1:07:37) i Tamas Nagy (Benedek Team, 1:09:18) te Srđan Samardžić iz BiH (AK Banja Luka, 1:13:28). U ženskoj konkurenciji prva tri mjesta zauzele su Zita Kacser (Benedek Team, 1:18:25), Marija Vrajić (AK Maksimir, 1:18:52) i Ana Subotić (AK Javor, 1:19:47).

Prva tri mjesta u konkurenciji hrvatskih trkača zauzeli su Dražen Dinjar (AK Rudolf Perešin, 1:14:08), Drago Paripović (AK Žumberak, 1:15:46) i Goran Murić (AK Forca, 1:16:44), dok su kod žena registriranih za hrvatske klubove najbrže bile Marija Vrajić, Bojana Bjeljac (AK Žumberak, 1:20:28) i Barbara Belušić (AK Istra, 1:23:52).

– Jako sam zadovoljan, prvi sam put u Splitu, a ovo je moj osobni rekord. Vrijeme nije bilo idealno, uz previše vjetra i kišu. Ako budem mogao, sljedeće godine ću se vratiti – za Slobodnu Dalmaciju je izjavio pobjednik  Laszlo Gregor.

Najbrži Hrvat, Dražen Dinjar je izjavio: – Prezadovoljan sam jer sam prvi Hrvat. U Splitu sam bio nekoliko puta, čak sam i pobijedio 2009. godine. Ruta je bila super, cijeli smo grad obišli, a bilo je i puno gledatelja.

Službena stranica utrke Split Half Marathon

Neslužbeni rezultati

Nema postova za prikaz