GDJE DUNAV LJUBI NEBO

Održan sportsko rekreativni festival – Podunavlje trail

Ovogodišnje drugo izdanje Podunavlje traila, koje je održano u subotu 1. listopada u organizaciji SRK Žuti šešir, okupilo je u Erdutu dvjestotinjak sudionika u različitim kategorijama natjecanja. Napomenimo da je ove godine utrka imala i pravi međunarodni karakter zbog sada već značajnog broja sudionika iz susjedne Srbije i Mađarske.

 

Trkači su birali između tri težinske kategorije (7, 13 i 33 km), a biciklisti vozili na kronometar od  kurije Adamović do Aljmaša i nazad.

Predivno vrijeme, vjerojatno posljednji ljetni ugođaj ove sezone, omogućilo je natjecateljima uživanje u ljepotama erdutskih vinograda, u pogledu na Dunav, ležerne obilaske lokalnih vinarija, uživanje u delicijama koje su za njih pripremili u podrumima Brzica i Siber, obilazak kurije Adamović, Manastira Uspenja presvete Bogorodice, Svetišta Gospe od Utočišta u Aljmašu, Erdutske kule te drugih znamenitosti.

dsc_0512

Sve to ne bi bilo moguće bez odlične suradnje SRK Žuti šešir s pojedincima, zajednicama, tvrtkama i udrugama s ovog područja koje su prijateljski ustupile svoje objekte, vinograde i ostale terene sudionicima natjecanja. Svi su oni, a posebno Turistička zajednica Erdut, prepoznali potencijal Podunavlje traila kojemu je svrha razvoj sportske rekreacije na području istočne Hrvatske i promicanje zdravoga načina života.

Što se tiče sportskog (najvažnijeg!) aspekta, svi su rezultati vidljivi na stranici stotinka.hr, a izdvojit ćemo samo one najvažnije – najkraću trail stazu, crvenu ili popularno nazvanu Od podruma do podruma ( ili Od vinarije do vinarije), u dužini od 7 km završilo je ukupno 45 natjecatelja. Pobjednik je Luka Kovač (1:11:47), drugi je Tihomir Kovač, a treći Tihomir Horvat. Najbrža žena je Ivana Momčilović (1:11:47), druga je Vlasta Živković, a treća Vlatka Lovrenc – Poljanac.

Na drugo težinskoj trail utrci u dužini od 13 km (zelena staza), od 39 natjecatelja, najbrži je bio Slaven Kožić (1:05:30), drugi Daniel Ikica, a treći Boris Panić. Od žena je na zelenoj stazi bila najbrža Sandra Privšek (1:11:47), druga Nikolina Tuđa, a treća Gabrijela Poslon.

dsc_0182

Na najdužoj, plavoj stazi u dužini od 33 km od 28 natjecatelja prvi je na cilj stigao Boris Nago (3:03:54), drugi Nikola Biter, a treći Raymond Hallai. Od žena je prva na cilj stigla Maja Urban (3:33:10), druga Gordana Horvat, a treća Nataša Sarajevčić.

S posebnim zadovoljstvom moramo istaknuti i male i velike sudionike utrke na 7 km, članove udruga koje skrbe o djeci i odraslim osobama s poteškoćama.

Od biciklista, koji su pedalirali uz umjeren južnjak u prsa uz prosječnu brzinu od 40.8 km/h, najbrži je bio Ivan Šotola. Stazu je prošao za 31.28 min. Drugi je Zvonimir Zadro a treći Ivan Szabo.

Nakon natjecateljskog dijela, sudionici su imali priliku družiti se i uživati uz izvrsnu hranu, piće i glazbu i planiranje nekih novih sportskih uspjeha.

dsc_0576 dsc_0520 dsc_0455 dsc_0448 dsc_0437 dsc_0358 dsc_0350 dsc_0335 _dsc_0502 dsc_0174 dsc_0191

SRK ŽUTI ŠEŠIR, Osijek

Nema postova za prikaz