HOMO SI TEĆ 2015.

Održana utrka Molo longo trk

U subotu 11.4.2015. na najpoznatijoj riječkoj gradskoj šetnici održana je utrka ‘Molo longo trk’. Preko stotinu sudionika otrčalo je ravnu trasu tik uz more dugačku 6 kilometara. Najuspješniji u muškoj konkurenciji bio je Daniel Ivaničić iz Atletskog kluba Liburnija (20:53min), dok je u konkurenciji žena pobjedila Ingrid Nikolesić iz Atletskog kluba Sljeme (24:12 min).

Dobro vrijeme bez kiše omogućilo nam je da ove subote istinski uživamo u drugoj utrci ovogodišnje „Homo si teć“ manifestacije. Na ‘Molo longo trk’ prijavilo se ukupno 141 natjecatelja, a osim profesionalnih trkača, na utrci je sudjelovalo mnoštvo rekreativaca. Najbrži je na Molo longu u kategoriji muškaraca bio Daniel Ivaničić iz Atletskog kluba Liburnija s vremenom 20:53 minuta. Drugo je mjesto pripalo Matiji Kauzlariću iz Ri Run Rijeka (21:49 min), dok je trećeplasirani bio Krešo Glavaš iz Atletskog kluba Koprivnica (21:50 min). Kod žena je najuspješnija bila Ingrid Nikolesić iz Atletskog kluba Sljeme s vremenom od 24:12 minuta. Drugoplasirana je bila Ana Grbac iz Orijentacijskog kluba Ris (27:15 min), a trećeplasirana Jelena Dorčić (27:21 min). Osim pojedinaca, na utrci je bilo prisutno i nekoliko riječkih sportskih klubova koji su kolektivno došli na utrku, a najviše je njih bilo iz Atletskog kluba Kvarner i Ragbi kluba Rijeka.

Vrijedne nagrade sponzora Sport Vision i nagradu sponzora Foot Balance za prvoplasirane trkače u obje kategorije te prigodne pehare koje su i ovog puta izradili studenti Akademije primjenjenih umjetnosti iz Rijeke, najboljim su trkačima uručili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te igrači NK Rijeke Ivan Močinić, Vedran Jugović i Filip Bradarić. Nogometaši su osim odličja, sudionicima utrke podjelili karte za sutrašnju utakmicu na Kantridi između HNK Rijeke i NK Zagreba.

Molo longo trk bila je savršena uvertira velikog finala koje je pred nama te zagrijavanje za najbržu polumaraton stazu u Hrvatskoj koja se trči u nedjelju 19. travnja. Ukoliko još niste, krajnje je vrijeme da se prijavite na Riječki polumaraton ili štafetu. Ako pak vam je 21 kilometar previše, pridružite se moru trkača koji će u nedjelju sudjelovati na najmasovnijoj uličnoj utrci u Hrvatskoj, „Homo si teć“.

REZULTATI

 

 

Autor: Promo

Nema postova za prikaz