RIJEČNO MORSKI UŽITAK

Održana Zrmanja Triple Challenge 3.0 – jedna od najljepših hrvatskih utrka

Rijeka Zrmanja kao mjesto utrke, zaista je bila najbolja i najljepša inspiracija brojnim rekreativcima i obiteljima koje su posjetile Maslenicu kako bi sudjelovali u cjelodnevnom sportskom druženju, koje je održano u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta.

 

Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta u predivnom krajoliku općine Jasenice i novigradskom moru održalo je po treći puta multidisciplinarnu utrku Zrmanja triple Challenge 3.0. Utrka je održana u suradnji s Općinom Jasenice.

U najtežoj i najduljoj kategoriji prikladno nazvanoj Bura u kojoj sudjeluju 3 člana i ukupne je dulje 24 km pobjedu u muškoj kategoriji odnijela je ekipa 3Sixpack HV, u mix kategoriji ekipa Jeremije, dok su u ženskoj kategoriji najbrže bile djevojke iz ekipe Prohujale s burom.

U kategoriji Maestral, u kojoj su dva člana jedne ekipe veslala 11km utrku su startale 32 ekipe, a pobjedu je u napetoj završnici odnijela ekipa DSR Feel the power u muškoj kategoriji, najbrži u mix kategoriji bili su Brzi i žestoka dok su pobjedu u ženskoj kategoriji odnijele djevojke iz ekipe Koda.

Na trail utrci Jugo svoju premoć pokazali su natjecatelji iz AK Sljemena, Hrvoje Vlašić i Irena Smojver, najbrži u muškoj i ženskoj kategoriji.

Za kraj su kroz prekrasnu Maslenicu protrčali i prošetali mali i veliki sportaši u Obiteljskoj utrci i u skladu s porukom Europskog tjedna sporta dokazali da aktivni možemo biti uvijek i svuda,  neovisno o dobi, spolu, vremenu ili lokaciji.

Pobjedu su odnijeli otac i sin iz ekipe Dva kralja. Paralelno s natjecateljskim utrkama, na rivi u  Maslenici za najmlađe, u suradnji s Udrugom Zadar i Eko Zrmanjom,  bile su organizirane eko radionice u kojima su  bolje upoznali naše podmorje dok je ronilačka ekipa Sv. Roka očistila okolno podmorje od otpada.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Posljednjih godina Tjedan se u svakoj državi obilježava istovremeno, u razdoblju od 23. do 30. rujna, a u 2023. održat će se njegovo deveto izdanje.

Glavna poruka kampanje Europski tjedan sporta je „#BeActive“ te bi se ovom porukom trebalo potaknuti građane da se bave tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine. Više informacija o cijelom programu ETS-a možete pronaći na webu: www.europski-tjedan-sporta.hr

 

 

 

 

 

Sponzorirana objava
Foto: Ivan Coric

 

Nema postova za prikaz