ZA ROĐENDAN ŠIBENSKOM MILJENIKU

Održane Draženova četvorka i Šibenskih deset – utrka u čast nezaboravljenog Dražena Petrovića, ali i Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju

Proteklu je subotu gotovo 400 trkača i trkačica na ulicama Šibenika počastilo lijepo i sunčano vrijeme, na omiljenoj utrci koja se održava u čast rođendana Dražena Petrovića. Po četvrti je put održana Draženova četvorka te Šibenskih deset, a u sklopu cijelog događaja bilo je i Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

 

Ove se godine trčalo novom stazom uz manje uspona, a najvećim dijelom rivom, uz more. Utrke na tri, pet i deset kilometara poslužile su kao poligon državnog pojedinačnog prvenstva u zajedničkoj organizaciji AK Maraton 2000 i AK Šibenik. Dok su najkraću koja se cijelom dužinom protezala šibenskom rivom, trčali kadeti, desetku su činila dva kruga od pet kilometara u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Ista dužina bila je i staza ekipnog PH-a, kao i staza za sve građane starije od 13 godina pod nazivom Šibenskih deset. Mlađi juniori trčali su PH na pet kilometara.

Završna utrka dana, kao i uvijek, bila je Draženova četvorka. Utrka simbolične dužine od četiri kilometra, u skladu s brojem na dresu šibenskog košarkaškog Mozarta. Također, i vrtićarci i školarci imali su svoje utrke u dužinama od 100 do 400 metara.

Na Draženovoj četvorki i Šibenskih deset 350 zaljubljenika u trčanje

Šibenskih deset završilo je njih 193-oje, a najbolji na toj dužini, ujedno su pobjednici PH-a u seniorskoj konkurenciji – Dino Bošnjak u vremenu 31:29 minuta, drugi Petar Bratulić (32:06) te treći Filip Svalina (32:46). Kod seniorki na istoj stazi, naslov prvakinje Hrvatske osvaja Bojana Bjeljac u vremenu 34:42 minute. Druga je bila Katarina Vukančić (36:37), a treća Katarina Smiljanec (38:08).

Draženovu četvorku istrčala je 151 osoba, a najbrži među njima bio je Silvio Grđan s vremenom 14:16 minuta. Drugi u cilj dolazi Krešo Barić (14:25), a treći Vedran Horvat (14:56). Lara Franjković bila je prva među ženama, u vremenu 16:58 minuta. U cilj ju kao druga slijedi Mirja Pavić (17:28), te treća Maja Prahin Hotko (17:46).

REZULTATI

Ekipno PH bodovalo se u seniorskoj konkurenciji

Među juniorima koji su, poput seniora, trčali stazu od 10 kilometara, slavio je Karlo Ciban (33:45), a kod juniorki Helena Valentić (30:10).

Kadeti i kadetkinje na državnom prvenstvu trčali su dionicu od tri kilometra. Utrku ih je završilo 32-oje, a pobjedu u muškoj konkurenciji odnosi Noa Tončinić (9:37), dok je kod kadetkinja prva bila Lorena Bartaković (10:48).

Mlađi juniori trčali su dužinu od pet kilometara, a nastupilo ih je samo šest te samo muški. Najbolji među njima bio je Florijan Rožić (16:19).

Što se ekipnog prvenstva tiče, ono se odnosilo samo na seniore i seniorke na dužini od 10 kilometara. Najbolje seniorke imao je AK Svetice (Anda Tomaš, Valentina Valjak i Marija Primorac) koje su pobijedile s ukupnim vremenom 2:07:12 sata, a među seniorima najbolji je bio AK Agram (Petar Bratulić, Filip Svalina i Domagoj Jakopović) s vremenskim zbrojem 1:38:15 sat.

REZULTATI PH

Ove šibenske utrke ujedno čine i završnicu Adria Running Toura, a najsretniji trkač, koji je nastupio na jednoj od prethodnih utrka i otrčao jednu od utrka u Šibeniku, kući je otišao s Fordom Fiestom koju će moći koristiti pet godina.

POTRAŽI SE – RaceMoment

VELIKA FOTO GALERIJA

 

 

Piše: Martina Maloča
Foto: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz