JEDNA OD NAJVEĆIH

Održano 3. kolo Istarske zimske lige u Pazinu

ZIMSKA ATLETSKA LIGA, 3. KOLO, PAZIN, 04.12.2016. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE

Jučer je  održano 3. kolo 12. sezone Istarske zimske lige u Pazinu. Domaćini i organizatori 3. kola bili su Sportsko društvo Trickeri.

- Marketing -

Održane su tri dječje utrke i jedna za odrasle. Okupljanje je bilo ispred Spomen doma, odnosno na početku Šetališta Pazinske gimnazije. Na istoj lokaciji bio je start i cilj svih utrka.

U 10 sati je počela utrka za predškolski uzrast na stazi duljine od 250 metara, a u 10,15 sati utrka za učenike od 1. do 4. razreda na stazi duljine 500 metara. Obje dječje utrke održane su na Šetalištu Pazinske gimnazije.

U 10,30 sati održana je utrka za učenike od 5. do 8. razreda. Trčali su od početka pa do kraja Šetališta Pazinske gimnazije zatim oko nove Školsko-gradske sportske dvorane, te natrag preko Šetališta Pazinske gimnazije. Duljina staze za ovu kategoriju iznosila je 1100 metara.

U kategoriji za djecu predškolskog uzrasta, prva djevojčica bila je Petra Peruško, a prvi dječak Tino Turković. Od učenika iz kategorije 1.-4. razred, prva djevojčica bila je Rita Dušman, a prvi dječak Martin Prodanović. Josipa Rigo bila je prva djevojčica u kategoriji 5.-8. razredi, a u isto kategoriji, prvi dječak bio je Filip Vrence Vrhunc.

S početkom u 11 sati oglašen je start utrke za odrasle. Staza je bila ukupne duljine od 7000 metara. Obilaskom Pazina po stazi koja je dijelom bila po asfaltiranoj cesti a dio po makadamu, svi natjecatelji završili su utrku ispred Spomen doma gdje je uslijedila okrijepa i ugodno druženje.

U kategoriji žena, rezultati su kako slijedi:

  1. Tia Lena Hinić, AK Istra (29:09),
  2. Ivana Knapić, AK Albona (30:01),
  3. Ana Vareško, AK Istra (30:24).

 

U kategoriji muškaraca, prve tri pozicije zauzeli su kako slijedi:

  1. Toni Božac, AK Istra (24:32),
  2. Tin Sošić, AK Istra (25:15),
  3. Goran Modrušan, Infinitus (26:13).

Više na: www.trickeri.org

ZIMSKA ATLETSKA LIGA, 3. KOLO, PAZIN, 04.12.2016. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE
ZIMSKA ATLETSKA LIGA, 3. KOLO, PAZIN, 04.12.2016. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE

 

Istarska zimska atletska liga:

SD Trickeri i Triatlon savez Istarske županije po dvanaesti  put organiziraju Zimsku atletsku ligu Istre. Liga se održava u devet mjesta i gradova Istre, a od ove godine uključuje se i grad Umag i to odmah u prvom kolu, u nedjelju 6. studenog.

Istarska Zimska atletska liga je rekreativno-natjecateljsko okupljanje zaljubljenika u trčanje. Liga se sastoji od devet kola, a svako pojedino kolo organizira drugi organizator, domaćin iz mjesta u kojem se trči. Trči se na označenim stazama duljine između 6000 i 8000 metara. Rezultati se boduju prema hendikep sustavu Međunarodne atletske federacije. Za ukupan poredak uzima se sedam najboljih rezultata. Osim toga, na svakom kolu organiziraju se i po tri dječje utrke (vrtićki uzrast, 1.-4. razred i 5.-8. razred)

Zimska atletska liga Istre pokrenuta je sa svrhom animacije, promocije rekreativnog trčanja. Cilj je potaknuti što veći broj osoba, od najmlađih do onih u zrelijim godinama, da se počnu baviti sportskim aktivnostima. Liga razvija i natjecateljski duh sudionika te postaje i mjesto za odmjeravanje trkačkih snaga u jednom prijateljskom i sportskom okružju. Na Zimskoj ligi ravnopravno sudjeluju rekreativci i osvajači medalja na svjetskim i europskim prvenstvima te paraolimpijskim igrama. Često sudjeluju i strani gosti, npr. gosti hotela ili drugih smještajnih kapaciteta u mjestima gdje se utrke održavaju. Tako nije slučajnost da nastupe trkači iz Italije,  Slovenije i drugih zemalja Europe. Kroz prošlogodišnju Ligu protrčalo više od 700 natjecatelja i natjecateljica, prosječno 310 pojedinaca po kolu, čime se liga svrstava u jednu od najbrojnijih, ako ne i najbrojniju, ligu u Hrvatskoj.

U svemu tome bitnu ulogu imaju ponajbolji istarski atletičari i triatlonci te brojni sportski klubovi koji su uključenjem u organizaciju lige te su tako pridonijeli uspješnosti iste.

I ove godine se nastavlja suradnja s odjelom prevencije PU ISTARSKE promocijom nacionalnog projekta „ Zdrav za pet „ na temu prevencije  ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću odnosno promociji  zdravog stila življenja. Ovaj program vodi mr.sc. Aleksandar Šerović, regionalni voditelj MUP – a.

Od ove godine u ligu se uključuje i Istarska županija sa aktivnostima u sklopu kampanje „ BJEŽI ! VIA !. Kampanja je namijenjena djeci i mladeži, a obuhvaća niz događaja s ciljem primarne prevencije od ovisnosti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Zahvaljujući društvenim mrežama, fotografije s utrka, a time i fotografije mjesta i gradova Istre gdje se utrke održavaju, šire se svijetom, te tako Liga ima i promocijski karakter.  

Prvo kolo Lige održat će se  po prvi put u Umagu 6. studenoga, a završna utrka u Labinu 6. ožujka 2017. godine. U Puli, na popularnoj Bunarini, održat će se utrka pretposljednjeg kola, točnije  26. veljače 2017. godine. Na pulskom kolu očekuje se rekordan broj sudionika.   

Autor: Karmen Radetikio

Što misliš o temi?