Održano rekordno izdanje Plava Laguna Polumaratona i zašto jedva čekamo sljedeće

Više od 1700 malih i velikih trkačica i trkača okupilo se u  porečkom Zelena Resortu u nedjelju, 17. ožujka 2024., kako bi sudjelovalo u Plava Laguna Polumaratonu.

 

Na rekordnom izdanju ovog omiljenog trkaćeg eventa prvi je kroz cilj prošao Paolo Massarenti za 1h i 15min, a najbolja u ženskoj konkurenciji bila je također Talijanka Astrid Faganel s vremenom od  1h i 27min.

Osim polumaratonske, održana je i 10K utrka te rekreativne utrke Pepi Kids Run i Family Run. Najviše trkača došlo je iz Italije, Slovenije, Austrije te Hrvatske. Tradicionalno, prihod od kotizacija za obiteljsku utrku Family Run namijenjen je porečkom Centru za inkluziju i podršku zajednici.

Plava Laguna Polumaraton fantastična je utrka kojoj se trkači redovito vraćaju. I ove godine su Poreč kao destinacija i Plava Laguna kao domaćin svojim gostima pružili sve što mogu poželjeti, od atraktivne lokacije uz more, udobnih hotela u blizini centra događanja do dobre organizacije i zabave za cijele obitelji! Dobri vremenski uvjeti i svi koji sudjeluju u eventu –organizatori, volonteri, natjecatelji i publika – dodatno su doprinijeli uspješnosti još jednog Plava Laguna Polumaratona.

Očekivanja za sljedeću godinu su visoka te se već kreće u planiranje i osmišljavanje eventa u 2025. godini, koji će biti još bolji i veći. Sportski eventi Plave Lagune od nedavno nose brand Plava Laguna Sport kojem je cilj ukazati na ponudu, infrastrukturu i važnost koju sportske manifestacije uživaju u sklopu djelovanja Plave Lagune.

Uskoro stiže više informacija i prijave za sljedeće izdanje Plava Laguna Polumaratona.

Saznajte više na plavalaguna.com, rezervirajte datum i vidimo se dogodine u Poreču na najboljem trkačem vikendu!

Plava Laguna Polumaraton održan je uz potporu sljedećih partnera:

 

 

Promo tekst

Nema postova za prikaz