LACKOVIĆ POBJEDNIK

Održano snježno prvo kolo Kros lige Globetka

Iako su vrlo loši vremenski uvjeti mogli najaviti slab odaziv trkača na prvom kolu kros lige Globetka za 2015. godinu, to se ipak nije dogodilo. Naprotiv, brojka od 96 sudionika koji su trčali po iznimno teškom blatnjavom terenu, zaustavljani hladnim vjetrom, kišom i snijegom, zapravo upućuje na odličan odaziv!

Pobjednici prvog kola na dionici od 7,8 km su Josip Lacković iz Varaždina (AK Sloboda) u muškoj i Danijela Krobot iz Preloga (individualac) u ženskoj konkurenciji. Na kraćoj dionici od 3,6 km pobjednik je Tadej Pajtler iz Sv.Urbana (AK Međimurje) i Lidija Levačić iz Čakovca članica USR Sport za sve Sveti Juraj na Bregu.

Pobjednik na dionici 7,8 km, Josip Lacković, prvi je puta nastupio u Globetki i odmah pobijedio. No, to nije slučajno, jer Lacković je poznato ime u dugoprugaškom trčanju i jedno je od najboljih koje je ikada trčalo hrvatskim cestama. O tome najbolje svjedoči podatak da je četvrti na listi svih vremena Hrvatske u maratonu, a tu je dionicu 1988. godine istrčao za nevjerojatnih i za današnje hrvatske trkače nedostižnih 2 sata 20 minuta i 24 sekunde! U svojoj pedesetoj godini Lacković je još uvijek jedan od najboljih trkača sjeverozapadne Hrvatske i bez problema se može mjeriti s mnogo mlađim trkačima, a dokaz tome je i ova pobjeda u Globetki.

Svi oni koji su zbog lošeg vremena “taktizirali” u prvom kolu i nisu nastupili, priliku za nastup imat će u drugom kolu koje je na rasporedu u utorak 10. 3. 2015. u 17 sati.

 

Kros Liga Globetka 2015_Rezultati 1.kolo.pdf

 

 

 

Autor: Mario Dobša

Nema postova za prikaz