BARANJOM UBRDO

[FOTO] Održano treće Banovo brdo Trek & Bic – vertikalna utrka baranjskim vinskim cestama

U ravnoj Baranji uzdiglo se Banovo Brdo ponad Popovca, jedina visoravan koja strši u tom kraju pa ju sportaši željni brda rado iskorištavaju za svoje aktivnosti. Jedna od njih održana je protekle nedjelje po treći put – Banovo brdo Trk&Bic, vertikalna cestovna utrka koja prolazi Kneževim vinogradima.

 

SRK Žuti šešir je na najvišoj koti baranjske uzvisine, na atraktivnoj lokaciji Vidikovca, organizirao trkačku utrku osam kilometara duljine i s 200 metara visine, te biciklističku “brzu“ na 900 metara uz 200 metara uspona.

Baranjskim vinskim cestama prošlo je 43 trkača i 14 trkačica, a među kojima su se najboljima pokazali Danijel Dunković u 32:09 minute i Mateja Kožić za 35:54 minuta. Drugu i treću poziciju među muškarcima zauzimaju Matej Kozari i Slaven Kožić, a među ženama Danijela Černić i Dajana Gašo-Sokač.

 

REZULTATI

 

Biciklistička utrka imala je koncept sprinta na ispadanje te se od 15-ak sudionika u evidenciji vode samo najbolji – Vjenceslav Vrtarić, Željko Lovrić i Ivan Žunac među muškarcima, te Margareta Vučak kao najbrža žena.

 

Piše: Martina Maloča
Foto: Rajko Cicak (Baranja Medija), Romano Kraštek

Nema postova za prikaz