SVAKA ČAST SVIMA KOJI SU STIGLI DO CILJA!

Olujni četvrti Hvarski polumaraton

Za dvjestotinjak učesnika, od kojih su polovica bili strani turisti, rekreativni trkači iz cijelog svijeta,
utrka koja nosi moto RUN FOR FUN, pretvorila se u pravu avanturu! Već na startu, crni oblaci
i dizanje razine mora preko ruba rive na startnoj poziciji u Starom Gradu, najavili su vjerojatnu žestoku “neveru”.

Najave za pomorce prognozirale su oluju tek oko 21 h pa je start u 18:30 protekao u nadi da su prognoze točne, i da će oluja ipak pričekati. Međutim , četrdesetak minuta nakon starta počelo je nevrijeme kakvo će učesnici utrke dugo pamtiti! Jaka kiša praćena olujnim vjetrom i gromovima zatekla je trkače rasute između osmog i petnaestog kilometra, duž puste staze bez zaklona.

Kako nisu imali drugog izbora, natjecatelji su nastavili s utrkom prema cilju. I, na sreću, nakon tridesetak minuta nebo se ipak smilovalo, kiša i vjetar su stali, a na horizontu iznad Visa trkačima se ukazalo sunce na zalasku.
Polumaraton je priveden kraju mirno , uz pobjedu Gorana Grdenića i Marije Vrajić, te uz osvajanje čelnih pozicija za domaće elitne maratonce – Patrčevića, Pavelića, Žilića i Paripovića u muškoj konkurenciji te Nikolinu Šustić, Natašu Šustić i Radmilu Maksimović u ženskoj konkurenciji.
U ukupni poredak u ženskoj konkurenciji s četvrtim mjestom umiješala se Amerikanka Eva Philips.
Nakon ovakve avanture koja je sretno završila, valjalo se počastiti bogatom trpezom za koju su se već tradicionalno pobrinuli djelatnici hotela “Sunčani Hvar”, uz piće osigurano od dugogodišnjeg sponzora utrke, tvrtke “Konzum”.

Prilog – REZULTATI

Foto galerija

 

 

 

 

Autor: Boris Reinić

Nema postova za prikaz