VJETROVITI OSIJEK

Osječki Ferivi polumaraton s rekordnim brojem trkačica i trkača!

U Osijeku je u nedjelju održan 11. Osječki Ferivi polumaraton na kojem se okupilo 912 trkačica i trkača što je novi rekord u broju sudionika! Nastupilo je 515 polumaratonki i polumaratonaca, 226 trkačica i trkača na 5 km i 171 natjecateljica i natjecatelj u dječjim utrkama.

U sklopu Osječkog Ferivi polumaratona održano je ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu. U obje konkurencije, muškoj i ženskoj, najbrži su bili članovi AK Svetice. Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je AK Koprivnica, a treće AK Sljeme. U ženskoj konkurenciji druge su bile trkačice AK Sljeme, a treće trkačice AK Sinj.

Ukupni pobjednik polumaratona bio je Mađar Tamas Nagy u vremenu 1;09:01, dok je najbolji hrvatski predstavnik bio Danijel Fak na drugom mjestu sa 1;13:22, a treće je mjesto zauzeo Zoran Žilić s istim vremenom kao Fak. . U ženskoj konkurenciji pobjednica je Kristina Božić koja je ovu dionicu istrčala za 1;21:41 ispred Nikoline Stepan koja je trčala 1;22:10 i Mađarice Katalin Garami, 1;23:02.

Zanimljivo je da je pobjednici u ženskoj konkurenciji Kristini Božić, ovo bio prvi službeni polumaraton, a još se nekoliko novih, brzih dugoprugaša okušalo na ovoj stazi. Vrijeme je bilo vjetrovito, na početku utrke i prohladno, a organizacija utrke dobra.

 

Puno fotografija pronađite na Facebook stranici polumaratona

REZULTATI

 

 

Autor: 3sporta / foto: Osječki Ferivi polumaraton

Nema postova za prikaz