EMILI TE ZOVE!

Otok Pag Trail – Say cheese and run!

Otok Pag mnogi vežu uz buru, dobar sir i janjetinu. Upravo u paškoj prijestolnici dobrog sira i janjetine, Kolanu, održat će se prvi Otok Pag Trail. Eto odlične prilike da uživate u trčanju prirodom te upoznate bogatu gastronomsku ponudu i običaje otoka Paga.

 

Sljedeća asocijacija na otok Pag je njegov izrazito kršovit i teško prohodan teren. No staze Otok Pag Traila ne prolaze škrapama i tim teško prohodnim terenom, već nude široku lepezu makadamskih staza i uređenih staza uz obalu. Općina Kolan kao organizator će tijekom utrke na okrepnim stanicama i na cilju utrke uz zabavni program predstaviti paški sir, skutu, med, janjetinu i ovčetinu.

 

ZABILJEŽI DATUM UTRKE: 6. 4. 2019.

Majica Otok Pag Traila

Maskota Otok Pag Traila je ovčica Emili koja poziva sve na vikend rekreacije, sporta i gastronomije. Što nam to poručuje Emili:

SAY CHEESE AND RUN!

Emili je iz Kolana i svaki dan sama trči po kolanjskim brdima, odmara se na brdu Sv. Vida, divi se najnevjerojatnijem pogledu i u punom trku jurca i baca se na glavu u more!

Ali Emili je usamljena. Naime, ostale ovčice nisu kao ona. Sve su nekako iste i ne znaju se baš zabavljati.

Ove godine je Emili odlučila da je dosta! Ove godine će imati ekipu! Rekla je: „E sad je dosta! Imat ćemo ISLAND OF PAG TRAIL! I to u mome Kolanu. “

Emili vas poziva da obujete veselje, odjenete osmijeh i ponesete kapu punu želja za dobrom zabavom!

 

 

Plava i zelena utrka

Utrka BLUE 11 km predviđena je za sve one koji žele trčati ili pak hodati, a fleksibilan limit dozvolit će uživanje u stazama otoka Paga za sve skupine posjetitelja: rekreativce, amatere ili pak ozbiljne sportaše. 

“Škraparenja” neće biti, budući se Kolan diči velikim brojem makadamskih staza te uređenom obalnom pojasu uz poglede na Velebit i ostatak otoka i susjednog otočja. Zastanite na okrijepama i probajte originalne otočke proizvode poput sira, meda, skute i uvjerite se zašto Kolan zovu prijestolnicom sira.

Najviša točka ove utrke je Sveti Vid, ujedno i najviši vrh otoka Paga, a nalazi se neposredno iznad Paškog zaljeva. Otkriva pogled na većinu otočkih mjesta (Pag, Kolan, Šimuni, Košljun itd.) i na susjedne otoke Rab, Mali Lošinj, Silba, Olib, Maun) te na ponosnog gorostasa Velebit. 

Po završetku utrke, očekuje vas ručak koji će spremati vrijedni Kolanjci i Kolanjke, a na meniju će se naći paška janjetina, skuta, sir, ovčetina uz degustaciju lokalnih delicija. Večernji dio programa predviđa zabavu do jutra uz koncert Crvene jabuke!

Oni koji planiraju vikend na Pagu mogu odabrati izlet do Lunjskih stoljetnih maslina te edukativni obilazak Kolanjskog polja koje skriva stoljetna bogatstva.

Utrka Green 24 km obuhvaća highlighte općine Kolan i predviđena je za nešto aktivniju skupinu natjecatelja s obzirom da se za ovu kategoriju traži nešto veća kondicijska spremnost.

No na ovoj utrci neće biti škraparenja, trči se uglavnom uređenim makadamskim stazama, velikim dijelom u blizini mora.

Otok Pag Trail je i treće kolo Coastal & Mountain Trail Lige.

Sve smo rekli, preostaje samo još pozvati vas na divan vikend sporta, zabave i gastronomskih užitaka u Kolanu na otoku Pagu!

 

 

Kolan, na zelenoj strani otoka Paga

PROMO tekst

 

 

 

Nema postova za prikaz