2.5 + 5 km

Otrčana utrka s dva starta

Triatlon klub 042 Varaždin trudi se da Vam trčanje ne bude dosadno. Mnogo različitih utrka čeka sve trkače Ultra lige Drava. Ovaj se put trčala \”utrka s dva starta\”.

Pomalo čudan, ali izuzetno zanimljiv format utrke održan je danas u dravskoj park šumi. Utrka s dva starta na 2.5 + 5 km privukla je dvadeset trkača, od kojih su dvije bile ljepšeg spola. Start utrke u 18:15 obećavao je mrak na cilju, no sve je prošlo regularno i bez problema.

Nakon prvog starta trkači su odradili jedan krug od 2.5 km, nakon čega su se mogli odmoriti. Oni najbrži imali su najviše vremena za to, jer je drugi start označen 10 minuta nakon dolaska zadnjeg trkača u prvom dijelu utrke.

Kako je bilo i za pretpostaviti s obzirom na prisutne natjecatelje, “boj se bio” između mladosti i iskustva. Mladi Adam Rožmarić i iskusni Ivan Čorba već su na prvom dijelu utrke pokazali izuzetnu borbenost. Taj prvi dio utrke pripao je mlađem Adamu, koji je ovdje (kako se na kraju pokazalo) napravio potrebnu prednost za ukupnu pobjedu.

U drugom dijelu utrke sve se odvijalo slično prvom, jedino je staza sad bila dva kruga tj. 5 km. Ovaj put je za nekoliko sekundi brži bio Ivan Čorba, ali nedostatno za pobjedu. Nakon ulaska kroz cilj prokomentirao je samo kratko: “E to je bila utrka!” – prije svega zbog toga jer je trčao s ravnopravnim trkačem. Treći je ciljem prošao Franjo Korošic, a samo nekoliko sekundi sporiji je bio Mario Pongračić.

Kod žena smo imali samo prvu i drugu (tako da ni jedna nije bila zadnja) – pobijedila je Valentina Županić, a druga je bila Karla Čović. Nastupila je i Gordana Vrček, no zbog ozljede je odustala neposredno nakon starta.

Ovime je završen dravski dio Ultra lige, iduće zadnje kolo će biti samo kratka jurnjava na jednu milju na jednom vrlo posebnom mjestu za sve Varaždince.

Rezultati 9. kola – utrka s dva starta

Ukupni poredak lige

 

 


 

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz