TRKAČKI OBITELJSKI VIKEND

Otvorene prijave za 32. Plitvički maraton!

Foto: 3sporta.com

Najstariji maraton u Hrvatskoj i zasigurno jedan on najposebnijih i najljepših maratona u svijetu, 2017. godine zabilježit će svoje 32. izdanje.

 

Počevši još 1981. godine, maraton i Plitvička jezera privlače veliki broj trkača iz svih dijelova Hrvatske, Regije, Europe i Svijeta. Unazad nekoliko godina, prva nedjelja u lipnju tradicionalno je rezervirana za “središnje godišnje okupljanje trkača maratonaca” iz Hrvatske i njihovih kolega iz drugih država.

Tako će i ove godine start maratona i polumaratona biti u nedjelju 4. lipnja 2017. u 9:00 sati, dok će utrka na 5 km krenuti u subotu 3. lipnja u 17:00 sati nakon koje će uslijediti i serija dječjih utrka.

Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com

– Zajedničkim razgovorom i promišljanjem s upravom Nacionalnog parka Plitvička jezera odlučili smo se za promjenu formata vikenda Plitvičkog maratona. Želimo udovoljiti održivom razvoju Nacionalnog parka, želji trkača da nastupe ne Plitvičkom maratonu i očuvanju tradicije obiteljskog maratonskog druženja i dolaska na Plitvička jezera. U skladu s tim, premjestili smo utrku na 5 km u subotu u poslijepodnevne sate nakon čega će slijediti dječje utrke, dok je nedjelja rezervirana za maratonce i polumaratonce. Vraćamo i formu “obiteljskog maratona” – po jedan član obitelji trči utrku na 5 km, polumaraton i maraton i vjerujemo da će se ove godine veći broj obitelji natjecati za taj prestižni naslov i provesti lijepi vikend u Plitvičkom kraju. Kao i uvijek kod Plitvičkog maratona, sve trkače očekuje iznimno bogati startni paket s uključenom ulaznicom za Nacionalni park Plitvička jezera. Startne pakete natjecatelji će moći podići već u petak 2. 6. od 10:00 sati kad je predviđeno i otvaranje EXPO-a u sklopu maratonskog vikenda gdje će svi posjetitelji moći pronaći mnoge zanimljive stvari, a priredili smo i još neka ugodna iznenađenja. – izjavio je, ispred organizatora, direktor 32. Plitvičkog maratona, Robert Franjković.

Prijave su otvorene na web stranici utrka.com gdje možete pronaći kompletne informacije o samoj utrci i iskoristiti mogućnosti ranih prijava.

S obzirom da je broj prijava ograničen, požurite i prijavite se odmah kako bi osigurali svoje mjesto na jednoj od najprestižnijih utrka u Hrvatskoj i uživali u jedinstvenom ugođaju trčanja kroz Nacionalni park Plitvička jezera.

Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz