TREĆA SREĆA

Otvorene prijave za Lucky Trail Trakošćan

Lucky Trail Trakošćan vjerojatno je najoriginalnija utrka koja će se ove godine održati u Hrvatskoj. Ona je timski trail maraton, trčat ćemo je na jednoj od najljepših lokacija u našoj zemlji, u subotu 22. 5. 2021. godine. Pridružite se! 🙂

 

Najveća posebnost utrke Lucky Trail Trakošćan je sudjelovanje timova. Na utrci se ne može nastupiti samostalno, natječu se tročlani timovi. Sastav tima može biti u svim kombinacijama muških i ženskih članova. Radi se o trail utrci, trči se uređenom šetnicom oko trakošćanskog jezera, te šumskim stazama u okolici Hotela Trakošćan. Staze su tehnički nezahtjevne, bez velikih i opasnih uspona, kroz pitomu kontinentalnu šumu. Ukupna dužina koju će svaki tim pretrčati je 42 kilometra. I tako smo nabrojali razloge zašto utrku zovemo – timskim trail maratonom.

 

Jači smo u ekipi!

– Željeli smo ovim formatom potaknuti trkačke prijatelje da na utrci nastupe zajedno, da se međusobno bodre, potiču i dožive jedno posve novo iskustvu. Trčanje je individualni sport, a mi želimo dokazati da može biti i timski, da može donijeti nova uzbuđenja, kakva na „normalnim“ utrkama ne postoje. Odlučili smo se na jednu od najljepših lokacija u Hrvatskoj, bit će predivno vrijeme krajem svibnja i sve „miriše“ na vrhunski praznik trčanja na Trakošćanu – rekao je direktor i inicijator utrke Zvonimir Mikašek.

Najposebnije finišerske medalje čekaju timove. Tri medalje, jedan motiv 🙂

 

Kako će izgledati Lucky Trail Trakošćan

Iako smo ranije spomenuli da je Lucky Trail „timski trail maraton“ nitko neće samostalno istrčati maratonsku distancu. Ukupna dužina utrke podijeljena je na tri trkača/trkačice, tj. svatko istrči 14 kilometra. A da to ne bi bilo problem nekom manje spremnom, tih 14 kilometra je podijeljeno na tri staze. Kako se trči?

Utrka počinje tako da prvi trkač iz tima kreće na prvu stazu, onu oko trakošćanskog jezera. Nakon što je istrči, vraća se u „zonu izmjene“ i na trčanje kreće drugi trkač iz tima na tu stazu. Na isti način nakon drugog na trčanje kreće treći. Kad sva tri trkača iz tima istrče prvu stazu, na isti način trče na drugoj i na kraju na trećoj stazi. Svatko prvo istrči 6, nakon toga 5 i na kraju 3 kilometra.

U svakom trenutku na stazi je samo jedan trkač iz tima, dok ostala dva odmaraju i čekaju svoj red na livadi ispred Hotela Trakošćan. To će omogućiti onima s manje kondicije da bez problema završe utrku i zajednički istrče maratonsku distancu.

 

Treća sreća

Lucky Trail Trakošćan u dva je navrata zbog pandemije bio odgođen u 2020. godini. Dva puta smo trkačicama i trkačima vratili 100% uplaćene startnine. Ovaj put vjerujemo da ćemo utrku moći održati s limitom od 600 trkača, ali naravno da je moguća i odgoda ukoliko mjere to ne budu omogućile.

Zbog toga smo odlučili da odmah nakon prijave ne trebate uplatiti startninu, koja iznosi 160 kn po članu tima. Svi prijavljeni početkom travnja dobit će punu informaciju o uplatama, koje će se obavljati tada.

Utrka je limitirana na 200 timova (a možda će biti i manje, ukoliko stožer ograniči), okupite tim što prije i prijavite se. 🙂

Vidimo se na Trakošćanu 22. 5. 2021. na prvom izdanju utrke Lucky Trail Trakošćan! 🙂

 

 

Nema postova za prikaz