PITOMA MOSLAVINA VAS ČEKA

Otvorene su prijave za 18. Utrku Kutina – Voloder

Tradicionalna utrka Kutina – Voloder održat će se i ove godine sredinom rujna, po 18. put. Start utrke je 16. rujna u 10 sati iz centra Kutina, a trči se do 15 km udaljenog Volodera gdje sve sudionike čeka dobra zabava u sklopu manifestacije Voloderske jeseni.

 

 

Utrka se trči u sjećanje na Franju Mihalića. Franjo, ili kako su ga zvali, Jura, rodom je iz Moslavine, nedaleko Kutine, tu je trčao svoje prve kilometre. Zapamćen je po mnogobrojnim uspjesima, od kojih je svakako najznačajniji – srebrna olimpijska medalja na OI u Melbourneu 1956. godine, a bio je i pobjednik Bostonskog maratona.

Staza utrke dužine je 15 kilometara, službeno je izmjerena i verificirana od strane HAS-a, a izvrstan je test za sve koji pripremaju jesenski polumaraton.

Za rane prijave s uplatom prije 20. 7. startnina je 90 kuna, do 20. 8. 2018.  je 100 kuna, nakon čega raste na 120 kuna, a svi trkači i trkačice dobit će u sklopu plaćene startnine majicu s logom utrke, sudioničku medalju s likom Franje Mihalića te jelo i piće poslije utrke. Za najbrže su pripremljene novčane nagrade, medalje po kategorijama, a nagrade će ponijeti i najstariji te najmlađi trkač/trkačica, kao i onaj tko ciljem prođe – zadnji.

Utrku organizira Udruga VINKO Kutina, a ove godine pokrovitelji utrke su Grad Zagreb, Grad Kutina i Grad Popovača, a ovo je najstarija i najmasovnija cestovna atletska utrka u županiji Sisačko-moslavačkoj.

 

 

 

 

Promo članak

- Marketing -

Nema postova za prikaz