VELIKI JUBILEJ

Otvorene su prijave za 35. Plitvički maraton!

Dragi prijatelji sporta i prirode, upravo su otvorene prijave za jubilarni 35. Plitvički maraton! Organizator utrke u 2020. godini je Atletski klub Plitvice, uz generalno sponzorstvo Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera. Domaća ekipa provjerenih organizatora brojnih lijepih utrka jamči odličnu zabavu.

 

Prijave su otvorene preko sustava Stotinka, a sve detaljne informacije možete pronaći na službenoj web stranici kao i na Facebook stranici.

Razgovarali smo s predsjednikom Atletskog kluba Plitvice i direktorom 35. Plitvičkog maratona Leopoldom Špeharom, koji nam otkriva da ove godine ističe AIMS certifikat pa će razmisliti o promjeni staze. No, za sad su bliže odluci da se utrka održi na istoj stazi koja je bila zadnjih nekoliko godina.

– Vidjeti ćemo, sve je u našim rukama. Svakako preporučujem svima da rezerviraju cijeli vikend za odmor na Plitvicama. Pažljivo slušajući upravo trkače, koji su najbitniji sudionik ovakve manifestacije, spremamo brojna iznenađenja, a kakva ostaje da vidite. Mi ćemo sve učiniti da s Plitvica svi odu s osmijehom i lijepom uspomenom na odličan vikend. Vjerujemo da su tradicija Plitvičkog maratona i Plitvička jezera kao prirodni fenomen dovoljan razlog da trkači u moru utrka izaberu baš našu. Sve trkačice i trkače pozivam ispred domaćina Atletskog kluba Plitvice da se prijave i iskoristite mogućnost ranih prijava do 15. 1. 2020 godine, – rekao je Leopold Špehar.

U subotu 6. 6. 2020. održat će se utrka na 5 km i dječje utrke, a u nedjelju 7. 6. 2020. u 9 sati startaju maraton, polumaraton i štafetne utrke.

U tradiciji Plitvičkog maratona je obiteljsko druženje i boravak na Plitvičkim jezerima. Želja organizatora je uvijek bila privući cijele obitelji da borave u Nacionalnom parku i zajedno trče. Tradicionalno se održava i tzv. “Obiteljski maraton“, utrka gdje po jedan od članova obitelji trči utrku na 5 km, jedan nastupa na polumaratonu, a jedan na maratonu. Njihova vremena se zbrajaju i na taj način se utvrđuje ukupan poredak. Za obiteljski maraton se mogu prijaviti samo članovi obitelji po prvom koljenu. Članovi obitelji se pojedinačno prijavljuju za svaku utrku i po obavljenoj prijavi šalju mail prijave za obiteljski maraton na a.k.plitvice@gmail.com s naslovom: Obiteljski maraton 2020.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na mail a.k.plitvice@gmail.com a vrijedna ekipa organizatora odgovorit će u najkraćem roku.

Marija Vrajić – pobjednica 24. i 27. Plitvičkog maratona
Obitelj Horvat, prva prijavljena ekipa za Obiteljski maraton 2020. godine – lani drugo mjesto
Pobjednici štafetne utrke 2019. godine – ekipa Atletski klub Plitvice

Foto: Siniša Ciglenečki

Nema postova za prikaz