REKORDAN BROJ NATJECATELJA

Pljusak oprao trkačice i trkače na Utrci Grada Čakovca

Šesta po redu Utrka Grada Čakovca koja je održana pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije i TZ Čakovec, okupila je do sada rekordnih 231 sudionika. Vremenski uvjeti nisu išli na ruku organizatoru, Atletskom klubu Međimurje, a jak vjetar te kiša pri posljednjoj utrci na 5000 m prijetila je da će pokvariti natjecanje.

No dogodilo se suprotno, jer trkačima je pljusak donio osvježenje i još veće zadovoljstvo nakon utrke istrčane u težim uvjetima, a gledateljima poseban i neponovljiv sportski događaj. U utrci su sudjelovali trkači uglavnom iz Hrvatske, ali bilo je i tradicionalno dobrih konkurenata iz Mađarske, Slovenije te po prvi puta u Čakovcu jedna trkačica iz Etiopije.

Natjecanje su otvorili trkači u kolicima, članovi Društva distrofičara i invalida dječje i cerebralne paralize i drugih oštećenja Čakovec, te njihovi kolege iz iste Udruge iz Murske Sobote, koji su savladali stazu duljine 600m. U ovoj utrci kod muškaraca najbolji je bio Dragutin Mustak iz Podbresta dok je kod žena prva prošla ciljem Marija Balažic iz Murske Sobote.

Nakon njih uslijedila je utrka duljine 1000 m u kojoj su sudjelovale kadetkinje a pobijedila je Tajana Židov iz Draškovca, članica AK Međimurje. U utrci na 1500 m sudjelovali su trkači u tri kategorije: kod kadeta pobijedio je Nik Rahtan iz AK Sevnica, najbrža juniorka bila je Karin Gošek iz istog kluba, dok je u utrci za građanstvo u konkurenciji žena pobijedila Urška Martinec iz Murske Sobote.

U utrci na 3000 m zajedno su trčali juniori i muškarci u utrci građana, a pobijedili su Domagoj Rašan iz AK Podravski list Koprivnica kod juniora te Branko Levanić član TK Marathon 95 iz Varaždina kod muškaraca.

U glavnoj utrci na 5000 m u tri kruga oko čakovečkog parka za medalje su se borile seniorke i seniori, te veteranke i veterani u starosnoj dobi od 40-49, 50-59 godina, 60-69 godina te stariji od 70 godina. Pobjednici glavne utrke i ove su godine bili iz susjednih nam zemalja i  to u u konkurenciji žena Zita Kacser iz Mađarske, članica Benedek teama, koja je do sada osvajala srebrna odličja na posljednje dvije utrke. Drugoplasirana u ovoj utrci bila je Sara Vilić iz AK Agram Zagreb a treće mjesto osvojila je Yeshime Ayalew Ejigu iz Etiopije.

Kod muškaraca prošlogodišnji pobjednik i drugoplasirani samo su zamijenili mjesta, pa je ovaj put pobijedio Tamas Nagy ispred Laszla Totha, obojica iz Mađarske, članovi Benedek teama, a treće mjesto osvojio je Mihael Minđek iz AK Dinamo Zrinjevac Zagreb.

Organizator utrke AK Međimurje zadovoljan je i odazivom jer je sudjelovao rekordan broj trkača, a da se trčanjem bave mladi i stari pokazali su nam svojim primjerom najmlađa sudionica utrke Marta Doležaj iz Brezja koja je rođena 2008. godine dok je najstariji trkač sedamdesetjednogodišnji Slavko Stokrajac iz Žabnika.

Pehar za najmasovniju i najorganiziraniju udrugu na Utrci osvojila je ekipa Udruge za sport i rekreaciju “Sport za sve” Sveti Juraj na Bregu, koja je sudjelovala sa četrdesetak trkačica i trkača u svim kategorijama.

Zadovoljstvo odazivom i organizacijom nije krio ne zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović koji je u ime pokrovitelja podijelio odličja najboljima. Natjecanje su uz organizatora AK Međimurje sproveli i suci Zbora atletskih sudaca Međimurja, a pomogli su i donatori: Betex d.o.o. koji je osigurao majice za sve sudionike, te tvrtke Linea Cod Čakovec, Vizija Čakovec,  cvjećarnica Iris Miklavec, Frizerski salon Simple Čakovec.

REZULTATI

 


 


Autor: Mario Dobša / AK Međimurje

Nema postova za prikaz