ČORBA I ŽUPANIĆ NAJBRŽI

Po 20. put otrčana utrka na vrh Ivanščice

U organizaciji Trkačkog kluba Ivančica Ivanec, u subotu je održana jubilarna 20. međunarodna brdska utrka Ivančica 2012. u spomen na Milana Cahuna kao dio manifestacije Dani grada Ivanca.

Po sunčanom vremenu, napornu utrku na 13 kilometara dugoj relaciji od Ivanca do planinarskog doma istrčalo je 48 trkača. Pobijedio je Ivan Čorba iz TK Marathon 95 s vremenom 1:10:34, drugi je Zvonko Artić iz AK Veteran, a treći Josip Jakop iz domaćeg TK Ivančica.

Među atletičarkama najbolja je bila Valentina Županić iz TK Marathon 95 s vremenom 1:20:42, druga je Božica Horvat iz AK Međimurje, a treća Jagoda Goršić iz TK Zrinski Novatec.

Organizator je pobjednike kategorija nagradio medaljama, a posebne nagrade dodijelio je najmlađem trkaču Teodoru Mlinariću i najstarijem Vilimu Papu članovima TK Marathon 95.

Završetak dodjele obilježili su Stjepan Dubovečak iz USR Lepoglava i Josip Matišić iz TK Ivančica koji su dobili posebno priznanje kao jedini trkači koji su Ivančicu istrčali po 20. puta što u brojkama iznosi samo za ovu trku 260 km kroz 20 godina ne računajući i treninge.

Start utrke označila je dogradonačelnica grada Ivanca Jasenka Friščić koja je na vrhu zajedno s gospođom Verom Cahun, suprugom Milana Cahuna u čiji spomen trka otrčana, podijelila nagrade.

Uz fini ručak i ugodno druženje trkači su se 20. puta oprostili od vrha Ivančice te zakazali ponovno druženje na jubilarnoj 21. međunarodnoj brdskoj utrci “Ivančica 2013.” sljedeće godine na istom mjestu.

 

Više fotografija i rezultati

Autor: Ivan Borovečki

Nema postova za prikaz