JESENSKI KROS MEĐIMURJA, 19.10.2013.

Po sunčanom vremenu nastupilo preko 700 trkača

Sunčano i toplo vrijeme izmamilo je 705 trkačIca i trkača koji su protekle subote trčali na Jesenskom krosu Međimurja. Kod osnovnih škola vodila se neizvjesna borba za pokal za najuspješniju osnovnu školu jer su Osnovne škole Nedelišće i Mursko Središće osvojile po tri zlatne medalje. Na kraju je titulu najuspješnije škole ponijela OŠ Nedelišće jer su učenice te škole osvojili više srebrnih odličja.

Treba spomenuti da su prvi puta na krosu u parku nastupili učenici 1. razreda koji su krenuli u školu ove jeseni, a na najvišem postolju našli su se Jelena Horvat iz Malog Mihaljevca i Marsel Bedi iz Peklenice.

Osim velikih borbi za odličja kod najmlađih borbe su se vodile i kod srednjoškolaca te u utrci građana. Kod srednjih škola najbolji su bili Tajana Židov iz čakovečke Gimnazije te Bruno Babić  iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. U konkurenciji građana na 3000 m kod muškaraca je pobijedio juniorski reprezentativac Martin Srša iz Gornjeg Koncovčaka a kod žena Martina Bezek iz Murskog Središća. 

U provedbi krosa koji se u čakovečkom parku održava u organizaciji Atletskog kluba Međimurje  već devetu godinu zaredom,  pomogli su i članovi Zbora atletskih sudaca Međimurja te pokrovitelji Grad Čakovec i Međimurska županija, dok je glavni sponzor krosa bila tvrtka Ambijenti, koja je zajedno s PBZ-om osigurala nagrade za najbolje sudionike.

Rezultati

Autor: Mario Dobša

Nema postova za prikaz