MALA LIGA - VELIKO NATJECANJE

Počela Mala liga “Veži i kreni”

U subotu, 21. travnja 2012. u Mošćeničkoj dragi započela je Mala liga “Veži i kreni” – veliko natjecanje osnovnih škola u trčanju. Veliki odaziv djece i jako dobri rezultati u prvom kolu nekih od trkača koji u dosadašnjim Malim ligama nisu osvajali prva tri mjesta, pokazuje da će ovogodišnja Mala liga “Veži i kreni” sigurno biti zanimljiva do samog finala na Molo longu u Rijeci.

U utrkama je sudjelovalo ukupno 127 učenika-ica iz 23 osnovne škole iz Mošćeničke drage, Rijeke, Kastva, Čavli, Viškova, Kostrene i Matulja. Domaćini, učenici iz OŠ „Eugen Kumičić“ iz Mošćeničke drage odazvali su se u velikom broju i svi su otrčali utrku.

U kategoriji “A”, učenika prvih i drugih razreda OŠ-a, od djevojčica najbolja je bila Nikolina Buha iz OŠ “Srdoči” Rijeka.

Iza nje, na drugom mjestu u cilj je utrčala Dora Rački iz OŠ “Čavle” iz Čavli, dok je Meri Mataja iz OŠ „Srdoči“ došla treća.

Od dječaka prvi je utrčao u cilj Filip Jurić iz OŠ „N. Tesla“ Rijeka, Sven Vale iz OŠ „Kantrida“ Rijeka došao je drugi, a Noa Banović iz OŠ „Čavle“ treći.

U kategoriji „B“, učenika trećih i četvrtih razreda OŠ-a, od djevojčica prvo mjesto osvojila je Ivana Linić iz OŠ “Čavle”, drugo mjesto pripalo je Matei Buha iz OŠ „Srdoči“, a treće Saši Marković, također iz OŠ „Čavle“.

Od dječaka u cilj je prvi ušao Filip Cvijetić iz OŠ „Kantrida“, drugi je Rene Zbašnik iz OŠ „Kostrena“ iz Kostrene i treći Moris Valinčić iz OŠ „Fran Franković“ Rijeka.

U kategoriji “C”, učenika petih i šestih razreda OŠ-a,  pobjedu je odnesla Lucija Petrović iz OŠ „Brajda“ Rijeka, drugo mjesto pripalo je Iri Vuković iz OŠ „Podmurvice“ Rijeka, a treće Dorotei Čargonja iz OŠ „Čavle“.

Od dječaka, u ovoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Leon Panđa iz OŠ „A.Mohorovičić“ Matulji, drugo Pjeter Nua iz OŠ „Dolac“ Rijeka i treće Matko Mrakovčić iz OŠ “Brajda”,

U kategoriji “D”, učenika sedmih i osmih razreda OŠ-a, od djevojčica prvo mjesto u vrlo oštroj konkurenciji osvojila je Paola Tepuš iz OŠ „N.Tesla“, drugo Nika Begić, treće Marta Despotović, obje iz OŠ „Kastav“ iz Kastva.

U kategoriji dječaka, gdje su sve više manje odlični trkači i gdje pobjedu nije lako osvojiti, prvi je bio Petar Marelja iz OŠ „Kastav“ ispred Josipa Jančića iz OŠ “Gornja Vežica” Rijeka i treći Toni Đurić iz OŠ „N.Tesla“.

Od škola, na prvom mjestu je OŠ Čavle sa 109 bodova, druga je OŠ N.Tesla sa 101 bodom i na trećem je OŠ Srdoči sa 74 boda.

 

Rezultati

 

Slijedeće kolo Male lige „Veži i kreni“ na rasporedu je u subotu, 28. travnja, na Šetnici Plešivac u Općini Viškovo. Start i cilj utrka je u Marčeljima, ispred BK „Marčelji“.

Moto Male lige je „Veži i kreni“, a naglasak je na poticanju kreativnosti kod djece. Svi sudionici utrka i dalje će, do kraja lige, dobivati vezice na dar i uputstva o nekim zanimljivim i kreativnim načinima vezivanja svojih tenisica, a svi koji stave vezice na tenisice i dalje će sudjelovati u tomboli iznenađenja, koja ide svako kolo Male lige.

Uz sportski pozdrav, pozivamo sve u subotu, 28. travnja, u Marčelje, na Šetnicu Plešivac, na „Veži i kreni“ u Viškovu.  


PRIJAVE su kod profesora u školama ili putem prijavnica na www.rival.hr ili na dan utrke u terminu prijava. Kod prijave preko škola profesori su dužni poslati ispunjenu prijavnicu na mail: triatlon@rival.hr, najkasnije dan prije utrke.

PRAĆENJE: Malu ligu „Veži i kreni“ pratite na www.rival.hr i na Facebooku – grupa „Mala liga“

PODIZANJE STARTNIH BROJEVA I ZADNJE PRIJAVE:

9.00 – 9.30 sati – podizanje startnih brojeva i prijave za kategoriju D i C

11.30 – 12.00 sati – podizanje startnih brojeva i prijave za kategoriju B i A

START UTRKA:

KATEGORIJA D – sedmi i osmi razred OŠ:

10.00 sati – dječaci

10.30 sati – djevojčice 

KATEGORIJA C – peti i šesti razred OŠ:

11.00 sati – dječaci

11.20 sati – djevojčice 

KATEGORIJA B – treći i četvrti razred OŠ:

12.00 sati – dječaci

12.15 sati – djevojčice 

KATEGORIJA A – prvi i drugi razred OŠ:

12.30 sati – dječaci

12.40 sati – djevojčice

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA:

11.50 sati dječaci i djevojčice KATEGORIJE C i D

13.10 sati dječaci i djevojčice KATEGORIJE A i B

TOMBOLA IZNENAĐENJA:

10.30 – dječaci KATEGORIJA D

11.00 – djevojčice KATEGORIJA D

11.20 – dječaci KATEGORIJA C

11.40 – djevojčice KATEGORIJA C

12.15 – dječaci KATEGORIJA B

12.30 – djevojčice KATEGORIJA B

12.40 – dječaci KATEGORIJA A

12.50 – djevojčice KATEGORIJA A

Autor: Mirna Međimorec

Nema postova za prikaz