UHVATI SVOJ BROJ

Počele su prijave za 2. Krka polumaraton

Krka polumaraton, međunarodna atletska utrka kroz Nacionalni park Krka doživjet će svoje drugo izdanje u subotu 13. travnja 2019. Premijerni, ovogodišnji Krka polumaraton vrlo brzo je rasprodan i primljen s oduševljenjem od strane trkača, vjerujemo da će interes za iduća izdanja samo rasti.

 

 

Krka polumaraton pruža trkačima jedinstveni ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturno-povijesne baštine. Staza polumaratona službeno je certificirana – AIMS certifikat, u prvom dijelu dosta ravna, dinamična i s velikim spustom i usponom između 17. i 19. kilometra.

Kao i prošle godine, utrka starta u Eko kampusu Krka u Puljanima, zatim se trči u smjeru Oklaja, spušta do same rijeke Krke, uz Brljansko jezero, nakon čega slijedi jedini uspon u smjeru amfiteatra Burnum, gdje je i cilj.

Novost za iduću godinu je ta da će se posebno mjeriti i nagrađivati vrijeme upravo toga teškoga, ali atraktivnog uspona. Za sve one kojima je 21.098 metara polumaratona prevelik izazov, a željeli bi sudjelovati u ovom lijepom događaju, na programu je i kraća utrka, na 5,5 km.

 

Pogledajte video s prvog Krka polumaratona:

 

Novost su i dječje utrke koje će održati u subotu na prostoru amfiteatra Burnum. Vjerujemo da će najmlađi posebno uživati u antičkom okruženju, a organizator će osigurati i posebne animatore za djecu u vremenu dok njihovi roditelji savladavaju utrku ili se za nju zagrijavaju. Pravo obiteljsko trkačko druženje!

Naravno, s obzirom na odvojene pozicije starta i cilja i veličinu Nacionalnog parka Krka, za sve sudionike utrke organiziran je prijevoz – iz Drniša, Skradina i Krka te od cilja prema startu s dostavom stvari na cilj.

Zbog velikog zanimanja, ove je godine povećan maksimalan broj trkača na objema utrkama – 650 na utrci polumaratona i 350 na utrci građana.

Sudionike očekuje bogat startni paket s ulaznicom za Nacionalni park Krka i Champion atletskom majicom s logom utrke, a za najbolje su osigurane i novčane nagrade. Prijave su otvorene, a svoje mjesto možete osigurati na vrijeme po ranim cijenama klikom na poveznicu https://www.utrka.com/utrke/krka/2019/info/ dok sve informacije možete pronaći na službenoj stranici utrke www.krka.run uz još poneko iznenađenje koje ćete saznati kasnije. 🙂

 

 

 

PR tekst

 

Nema postova za prikaz