ŠEĆER NIJE BAUK

Podržite 24-satno humanitarno trčanje na traci!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga organizira 24 sata humanitarnog trčanja na traci za pomoć djece oboljele od šećerne bolesti.

HSDU je neprofitna organizacija osnovana 1954. godine s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s dijabetesom u Hrvatskoj. Krovna je organizacija te okuplja 46 lokalnih dijabetičkih udruga i članstvo od preko 7000 članova u RH. S populacijom oboljelih od dijabetesa u RH od preko 300.000 ljudi, smatramo izuzetno odgovornim naš zadatak edukacija i poticanja oboljelih osoba. Tijekom više od 50 godina rada svoje aktivnosti primarno usmjerava na pomoć oboljelima od dijabetesa kako bi se postigla kvalitetna medicinska i socijalna skrb te da se pruže drugi oblici pomoći oboljelima.

Za nekoliko informacija o ovoj akciji zamolili smo Nenada Šimunka, ultratriatlonca koji boluje od dijabetesa.

 

Kako ste došli na ovu ideju?

Šimunko: Projekt sam osmislio ja, na ideju sam došao kad sam vidio Steve Harveya i njegovo 48 satno humanitarno trčanje na traci za malog bolesnog Henrya. Hrvatski savez dijabetičkih udruga organizira dva kampa godišnje za djecu oboljelu od šećerne bolesti, a ovo će, nadam se malo pomoći u organizaciji i većoj medijskoj vidljivosti rada udruga. Trčat ćemo u subotu i nedjelju, ukupno 24 sata u City Center One West, gdje je ovaj vikend Sajam ljepote i zdravlja i očekuje se preko 70.000 ljudi

Tko sudjeluje u akciji?

Šimunko: U akciji sudjelujemo Ivan Blažek-Nitro i ja, obojica imamo diabetes tip 1.

Kako će to izgledati?

Šimunko: S trčanjem ćemo započeti u 9 h ujutro i završiti sa zatvaranjem centra u 21 h. Izmjenjivat ćemo se na jednoj traci za trčanje svaka 2 sata. U sklopu ovog događaja imat ćemo štand na kojem će liječnici mjeriti šećer u krvi zainteresiranim posjetiteljima, a moći će se dobiti i informacije o šećernoj bolesti. Samo mjerenje šećera je beplatno, a posjetitelje želimo motivirati da svojim donacijama pomognu edukacijski kamp dijece oboljele od šećerne bolesti.

 

Podržite i vi ovu akciju svojim dolaskom i skromnom donacijom!

 

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz