CANICROSS OKUPLJANJE

Potrčite sa svojim psom u Varaždinu

Canicross je sve popularnija sportska disciplina u kojoj čovjek i pas trče zajedno, a od subote 13. 4. 2019. bit će dostupna i u Varaždinu!

 

Zajedničkim snagama Canicross Croatia i Brdsko biciklistički klub Asi iz Varaždina pokreću novi sport za sve ljubitelje traila i pasa. Obaviš trening i istrčiš psa i to istovremeno, ima li boljeg od toga? Okupljanje je besplatno za sve sudionike, a održat će se na Dravi i to tik uz kupalište, na popularnoj dravskoj špici.

Ne trčite? Ma nema nikakvih problema, za vas je tu onda Caniwalk. Organizirana šetnja u kojoj uživate i vi i vaš pas – u prirodi i u druženju s drugim ljudima i psima.

A za one dovoljno hrabre, imamo i početničku grupu trkača u kojoj se malo trči, a više hoda. Sve što treba je prijaviti se na linku i odabrati grupu kojoj se želite pridružiti.

No osim stručnih voditelja i hrpe pozitivne energije, svi prijavljeni dobit će i poklon za svog trkačkog asistenta na četiri noge.

Link za prijave: https://goo.gl/forms/BSAEx4t9emXgXtA82

Da rekapituliramo:
ŠTO: Von Barf canicross okupljanje
GDJE: Varaždinska dravska špica (https://maps.google.com/?cid=10418562302489068117)
KADA: 13. 4. 2019. u 16:00h
PARKING: https://maps.app.goo.gl/cwrna (pod mostom)

Okupljanje je besplatano, ali 10 kuna, kao donacija za opremu za trčanje za pse koji su na privremenom smještaju, bit će s velikom zahvalnošću prihvaćena.

***PRAVILA***
Ukoliko vam je pas ok s drugim psima, za vrijeme šetnje ne mora biti na povodcu, a kod trčanja su štenci pušteni.
Ukoliko šećete i presretnu vas trkači, pomaknite se u stranu i pustite ih da nesmetano prođu.
Svi koji imaju pse mlađe od 12 mjeseci, a žele trčati, dobrodošli su, no njihovi psi ne smiju biti na povodcu kada trčanje počne. Pseći kostur razvija se do 12 mjeseci i psi trebaju moći uzeti svoj tempo prilikom trčanja (naš tempo je njima ionako hodanje/kaskanje, no psi prirodno mijenjaju tempo prilikom trčanja). Ovo se posebice odnosi na velike pasmine. Ne preporuča se da psi u razvoju trče po tvrdim podlogama i velike dužine (duže od 5 km).

Svi psi koji trče moraju imati oprsnice (na ogrlicama se dave ako vuku).

I to je to, vidimo se 13. 4. u 16:00h!

 

Nema postova za prikaz