U PRIRODU NA TRČANJE

Poziv na 36. Plitvički maraton i 3. Rastoke trail

Prošle je godine 15. 11. na Plitvičkim jezerima u organizaciji AK Plitvice održan 35. Plitvički maraton. Svakako jedan od najtežih, ali ujedno i jedan od naših najljepših maratona, jer zaista je poseban događaj trčati u prekrasnom okruženju Nacionalnog parka Plitvička jezera.

 

Atletski Klub Plitvice organizator je i 36. Plitvičkog maratona koji će se održati 4. srpnja 2021. godine. Ove se godine trče tri utrke, a sudionici mogu birati između tradicionalnog maratona, polumaratona, koji od ove godine nosi naziv Valentina Valjak u spomen na prerano preminulu pobjednicu 35. Plitvičkog polumaratona, te utrke od 10 kilometara.

Ta je utrka novost na ovogodišnjem maratonu, a baš kao i dječje utrke, na rasporedu je dan ranije u subotu 3. 7. 2021. godine. Utrka od 10 kilometara je posebna po tome što se trči cijelim tokom gornjih jezera (7 od 10 kilometara!) što ju čini jednom od najljepših utrka u Hrvatskoj.

– U tradiciji Plitvičkog maratona je obiteljsko druženje i boravak na Plitvičkim jezerima. Želja organizatora je uvijek bila privući cijele obitelji da borave u Nacionalnom parku i zajedno trče. Tako je nastao i obiteljski maraton. Utrka gdje po jedan od članova obitelji trči utrku na 10 km, jedan nastupa u polumaratonu, a jedan na maratonu. Njihova vremena se zbrajaju i na taj način se utvrđuje ukupan poredak.  Za obiteljski maraton se mogu prijaviti samo članovi obitelji u prvom koljenu. Također će se u subotu održati dječja utrka za različite uzraste, te s bogatim fondom nagrada. Uz nju kao i glavne utrke u nedjelju, željeli smo ovaj sportski događaj oplemeniti brojnim popustima za posjete različitim prirodnim znamenitostima naših Plitvica i okolice. Za prekrasan obiteljski vikend, dogovoreno je sa pokroviteljem da je u startnom paketu za Plitvičkog maratona i ove godine ulaznica za NP Plitvička jezera i to za sve sudionike utrke koji uplate kotizaciju do 25. 6. 2021. Ona vrijedi za jedan od tri dana, petak, subota ili nedjelja. Popusti su također dogovoreni za Baraćeve Špilje, Ranch Terra, Pećinski park Grabovača i Memorijalni centar “Nikola Tesla” – Nikola Tesla Memorial Centre. Budite i ove godine dragi i cijenjeni gosti Plitvica i okolice – poručuju organizatori.

VIŠE INFORMACIJA

 

3. Rastoke trail

Bliži se početak KontinenTrail lige, u kojem je utrka Rastoke trail, u ovom već trećem izdanju postala svojevrsna pozivnica mnogim zaljubljenicima, ne samo u trčanje, nego u prirodu, da posjete predivni Slunjski kraj. Treći Rastoke trail u organizaciji AK-a Plitvice održati će se 1. kolovoza 2021. godine.

I ove godine trkače očekuju tri atraktivne staze, u dužini od 32, 15 i 7 kilometara s nekoliko iznenađenja, odnosno osvježenja u toku utrke, jer ipak je sredina ljeta – govore nam iz AK Plitvice koji uz suorganizaciju i pokroviteljstvo TZ-a Grada Slunja i samog Grada Slunja, s veseljem pripremaju treće izdanje ovog događaja.

Link na prijavu https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1262

Info na a.k.plitvice@gmail.com ili na facebook i/ili web stranici Rastoke Trail.

PR tekst

Nema postova za prikaz