U CRIKVU NA TRK

Poziv na Adria Advent Maraton

Osmi put sezonu cestovnih maratona završit ćemo u Crikvenici, na Adria Advent Maratonu. Utrka se ove godine održava 2. prosinca.

 

Prvi Adria Advent Maraton organiziran je 2011. godine, a od tada broj trkača stalno raste. Adria Advent Maraton trči se obalnom trasom Crikvenice, Dramlja i Selca te dijelom Općine Vinodolske, sa startom i ciljem u centru Crikvenice.

Za velik interes trkača za Adria Advent Maraton najzaslužnija je činjenica da je to jedan od četiri službena cestovna maratona u Hrvatskoj, a organiziran je prema IAAF standardima te su rezultati maratona priznati od strane Hrvatskog atletskog saveza. Sa stručnog aspekta utrci podršku pruža utrka.com, tvrtka specijalizirana za digitalno mjerenje vremena trkača koja podršku pruža najvećim cestovnim utrkama u Hrvatskoj. Godišnje pouzdano mjere vrijeme za 30.000 natjecatelja.

Ove se godine na Adria Advent Maratonu očekuje rekordan broj trkača iz 20-tak zemalja, a dočekat će ih nekoliko natjecanja: maraton čija je duljina staze 42.2 km i polumaraton duljine staze 21.1 km, a u sklopu natjecanja održati će se i utrka građana te mnogi popratni događaji.

Najavljeno je sudjelovanje mnogobrojnog lokalnog stanovništva ali i zvučnih imena, kao što su aktualna svjetska prvakinja na 100 km Nikolina Šustić te Marija Vrajić, hrvatska maratonka, ultramaratonka i olimpijka.

Prijave

 

Nema postova za prikaz