UŽIVAJ U LJEPOTAMA SLUNJSKE PRIRODE

Poziv na drugo izdanje Rastoke traila – Očekuj dobru zabavu, još više kilometara i pivo u cilju

Dojmovi s prvog Rastoke traila još se nisu slegli, a već se najavljuje idući, u još boljem i većem izdanju. Drugi Rastoke trail u organizaciji AK-a Plitvice najavljen je za 6. rujna, a na tebi je da iskoristiš rane prijave do kraja ožujka.

 

Očekuje se da će tri atraktivne staze privući mnogo ljubitelja prirode i ove godine.

 

Više kilometara i više sudionika

Dužinama od sedam i 12 odnosno 15 kilometara, od ove je godine za trail “sladokusce“ dodana i kategorija u dužini 30 kilometara, kako je najavio direktor utrke Leopold Špehar.

– Komentari nekih naših prijatelja bili su “Pa neću se ja voziti dva sata da trčim 12 kilometara“. Tako smo odlučili i njih nagraditi pravom poslasticom – kaže Špehar koji kroz svoj klub, te u suorganizaciji i pokroviteljstvu TZ-a Grada Slunja i samog Grada, priprema drugo izdanje ovog događaja.

Prema riječima organizatora, do nastanka ove utrke došlo je poprilično spontano.

– Kontaktirali su nas iz TZ-a Slunj, jesmo li zainteresirani napraviti utrku kod njih. Malo smo razmislili, našli zanimljive staze, a dalje je bilo lako – ispričao je Špehar.

Iako je lani najavljivano užasno nevrijeme, ističe kako je vrlo zadovoljan tadašnjim odazivom.

– Dosta ih je odustalo od utrke zadnji tren, ali dvjestotinjak trkača uživalo je na stazama. Većina je, ipak, bila sretna i zamazana u cilju što me posebno veseli – komentirao je direktor utrke i našalio se da se i ove godine nada kiši i blatu.

Potom je nadodao kako očekuje da se svi dobro zabave i sretno dođu do cilja, te da kao razglednicu iz Slunja ponesu uspomenu na ovaj predivan trail.

Broj sudionika je limitiran. Lani se primalo do 200 sudionika, a ove će godine to biti 350.

– Želja nam je da utrka ostane na jednoj prijateljskoj razini i da svi uistinu uživaju. Stoga, prijavite se, odmorite u prekrasnim Rastokama, odaberite stazu za sebe, a ostatak prepustite nama – Špeharova je poruka za dosadašnje i buduće sudionike i poklonike Rastoke traila.

Prvi mačići – trče uz Koranu

Zadovoljan organizator za prvo izdanje utrke kaže kako komentari govore sami za sebe, te je jedina zamjerka što je okrepa u vidu pive kasnila u cilju.

– To si ne mogu oprostiti. Imali smo dogovor s ugostiteljem da dođe u devet sati, a on se pojavio u 13. Ali za ovu je godinu već dogovorena točena Žuja i Hidra-iso našeg pokrovitelja Zagrebačke pivovare, pa se nadam da neće biti kritika – obećaje Špehar.

Ukoliko ti treba dodatna motivacija da se prijaviš, donosimo nekoliko iz niza pozitivnih komentara s društvenih mreža.

“Odličan trail! Staza predobra, dinamična, adrenalinska, ne prezahtjevna i dobro obilježena. Priroda predivna, organizacija na nivou! Kako se kaže, prvi se mačići u vodu bacaju. Ali, mi smo jurili stazama pokušavajući ih uhvatiti i baciti u Koranu, ali ih nismo našli…“ pozitivni su dojmovi Kristijana Murganica.

“Ovo mi nije bio prvi trail, ali je bio zanimljiv te me posebno razveselila ideja s dodatnim medaljama za pojedine kategorije. Moram priznati da me to dodatno motiviralo i eto moje prve medalje. Moj motiv je da svoju ekipu i obitelj što više uključim i potaknem da se prijave na trailove. To je više od dobrog obiteljskog izleta. Smatram da ste zaslužili zlatnu medalju za organizaciju“ riječi su hvale proizašle iz tipkovnice Nene Kreber.

“Staza kao bombon! Baš pravi kasnoljetni trail. Okrepa na stazi izvrsna, volonteri odlični, oznake jasne, blato perfektne teksture… Ma, da je bolje, ne bi valjalo! I vrijeme nas je poslužilo odlično. Dogodine opet, ali u cilj postaviti pivo…“ komentirala je Danijela Horvat.

– Htio bih zahvaliti na osiguranju utrke dečkima iz HGSS stanice Slunj, koji svaku našu trail utrku brinu o sigurnosti natjecatelja – ovim je riječima završio Leopold Špehar.

PRIJAVE

 

 

 

Nema postova za prikaz