VESLAJ TRČI SPUŠTAJ

Poziv na pustolovnu utrku u Dubrovnik

Dubrovnik, jedna od najatraktivnijih hrvatskih destinacija, ugostit će sve željne vrhunske zabave i pustolovine te obožavatelje veslanja, trčanja i natjecanja. Dubrovnik Outdoor festival održati će se treću godinu zaredom, od 14. do 20. svibnja 2018 godine, dok će se spomenuta multiaktivna pustolovna utrka za dvočlane timove održati 19. svibnja.

 

 

Utrka će kombinirati različite sportske discipline poput veslanja u kajacima, trčanja i abseiling (spuštanja niz uže). U 10 sati ujutro natjecatelji će započeti s prvom disciplinom, kajakom na moru (sit on top) u parovima sa plaže Šulić (stari grad Dubrovnik) prema otoku i rezervatu Lokrum.

Natjecatelji će trčati 6 km po otoku Lokrumu te će veslati u kajacima natrag do plaže Šulić za konačni izazov, spuštanje niz uže sa tvrđave Lovrijenac, Dubrovnik. Organizator osigurava instruktore i opremu (kajaci, vesla, prsluci, oprema za abseil) te ulaznice za Lokrum i tvrđavu Lovrijenac.

Vrijeme aktivnosti biti će između 2 i 3 sata, udaljenost veslanja, kao i trčanja, je 6 kilometara, a visina abseila 50 metara.

– Želimo promovirati outdoor sportove, rekreaciju i boravak u prirodi. Ljudi su sve više pod stresom, a druženje, boravak u prirodi i bilo kakva fizička aktivnost tjera nas da se osjećamo bolje. Ovo je izuzetna prilika koja sve to objedinjuje. Naravno, sigurnost nam je uvijek na prvom mjestu, tako da će za to biti zaslužna Hrvatska gorska služba spašavanja – rekao je Zoran Ateljević, jedan od organizatora Dubrovnik Outdoor Festivala.

Ovaj festival održava se u najljepše doba godine, a prilika za vidjeti Dubrovnik iz potpuno novih uglova, jedinstveno je iskustvo. Pogled sa vrha tvrđave Lovrijenac, koji se još naziva i Gibraltarom Dubrovnika, biti će nagrada za sav trud nakon veslanja i trčanja, dok sve čari otoka Lokruma svakako treba iskusiti iz prve ruke. Prema legendi je baš na Lokrumu spas od brodoloma našao Richard I. Lavljeg srca, vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda iz Palestine. Svi koji se prijave na ovu jedinstvenu multiaktivnu utrku, srećom će imati mnogo drugačije iskustvo od Richarda Lavljeg srca te istinski uživati u ljepotama Dubrovnika i Lokruma.

Više o Dubrovnik Outdoor festivalu

Više o pustolovnoj utrci

- Marketing -

Nema postova za prikaz