TRČANJE BEZ STRAHA OD OZLJEDE

Predstavljamo Mizuno Wave Sky2 – Sveobuhvatna stabilnost i amortizacija, čak i za trkače veće tjelesne mase

Ciljna skupina Mizuna su i natjecatelji i rekreativci, a upravo je model Wave Sky2 dokaz kako njegov razvojni tim u osmišljavanju svojih modela uvažava različitost među trkačima. Glavne karakteristike po kojima se trkači razlikuju su oblik stopala, način na koji hodaju i trče, intenzitet i učestalost treninga i natjecanja, ali i tjelesna težina. Baš taj čimbenik glavni je razlog da izaberete Wave Sky2 tenisice. One su izrađena tako da sportašu veće tjelesne mase omoguće nesmetano kretanje do granice njegovih mogućnosti, istovremeno smanjujući mogućnost ozljede. Wave Sky2 neutralna je tenisica za trčanje, s naglaskom na udobnosti.

 

Za što bolju izvedbu bitno je izabrati pravilan tip tenisice, kako bi se spriječila bol, umor i ozljeda, a u ovom slučaju to je Wave Sky2. Radi se o modelu koji ponajviše ima naglasak na stabilnost vrlo važnu neutralnim trkačima s većom kilažom. Stabilnost proizlazi iz nove valne ploče, a još jedna bitna stavka kod ovog modela jest dvoslojni tekstilni gornji dio tenisice. Također, još jedna specifičnost ovog modela je donji potplat od karbonske gume koja odlično “drži“ na svim terenima.

 

Udobnost i stabilnost u obliku “W“

Već spomenuta stabilnost kao bitan čimbenik kod težih trkača, te udobnost daju dobitnu kombinaciju u vidu Mizunove wave tehnologije. Upravo ta tehnologija minimizira učinak prekomjernih sila i napetosti koje utječu na tijelo prilikom trčanja, a time i rizik od ozljeda. Wave ploča omogućava odlično ublažavanje udaraca, širenjem te udarne sile na veću površinu.

Stabilnost wave tehnologije postiže se u vanjskim odnosno bočnim i unutarnjim (medijalnim) površinama tenisice, koja je dizajnirana tako da stabilizira stopalo.

Revolucionarno Mizunovo dostignuće na području neutralnih modela nova je Cloud Wave ploča, s još više stabilne-amortizacije u odnosu na prethodnu wave ploču. Također, mnogo je mekanija te daje više udobnosti stopalu.

 

Poboljšana gibljivost i prianjanje

Smooth Ride tehnologija omogućava bolje ublaživanje udaraca i povećava fleksibilnost tenisice za neutralnog trkača. Također, pri ubrzavanju i usporavanju minimizira trenje gibanja stopala čime, uz pomoć produžene wave ploče, stvara lakši prijenos težišta iz pete na prste.

Dynamotion Fit sustav je kojim se smanjuje bočni pritisak na tenisicu, što garantira optimalno prianjanje prilikom gibanja. On omogućava da gornji dio tenisice prati pokret stopala te time sprečava nestabilnost noge u tenisici.

Kako smo već spomenuli, specifičnost ovog modela jest dvoslojni tekstilni gornji dio tenisice. Zove se Aerohug, a čini ga donji elastični sloj s boljim prianjanjem, te gornji, manje elastični dio u funkciji stabilizatora.

 

Dobro “potkivanje“

Još jedna nova Mizunova tehnologija jest Intercool sustav. Radi se o posebnim zračnim kanalima u potplatu koji pospješuju prozračnost, snižavaju temperaturu u tenisici te smanjuju mogućnost nastanka žuljeva. Ova funkcija smanjuje akumulaciju vlage prilikom trčanja.

Srednji potplat sastavljen je od U4iC odnosno U4iCX pjene, koja daje dodatnu udobnost i bolju odzivnost. Trideset je posto lakša od svoje preteče AP+ pjene, dok “X“ inačica dolazi u još lakšem izdanju. Ova nova tehnologija srednjeg potplata garantira izvrstan osjećaj prilikom trčanja temeljen na izuzetnoj udobnosti i mekoći laganih tenisica za trčanje. Izuzev toga, u U4iCX varijanti još je bolji »katapult efekt« u novi korak, posebno bitan za trkače s većom masom. Također, garantiran je i duži vijek trajanja.

Donji potplat izrađen je od posebne X10 karbonske gume koja je 80% postojanija od postojeće. Stavljena je na dijelu potplata koji se najviše troši, te učinkovito štiti potplat i produljuje vijek trajanja tenisice.

Svoje nove Mizuno tenisice izaberi u Intersportu

Promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz