MIZUNO ZA SVE

Predstavljanje cestovnih Mizuno tenisica – kolekcija proljeće/ljeto 2023.

Postoje stvari koje, ako ste trkač, jednostavno morate znati. Pogotovo ako se kunete u Mizuno tenisice. Mizuno je koncept vrhunske kvalitete u trkačkom svijetu i tome ne treba ništa dodati. Ono što Mizuno predstavlja u svijetu trčanja nije nastalo preko noći, kvaliteta je stvarana stoljeće i više – tvrtka Mizuno Kabushiki-gaisha osnovana je 1906. godine u Osaki.

 

Mizuno proizvodi neke od najboljih modela za trčanje u oštroj globalnoj konkurenciji mnogih vrhunskih proizvođača sportske obuće. Mnogo je dobrih, ali malo istinski odabranih – a mnogi od odabranih imaju na sebi oznaku “ptice koja trči”.

Svijet, pa tako i trčanje, dramatično se promijenio posljednjih godina – dobro, barem u trčanju još uvijek vrijedi pravilo da morate pronaći pravu ravnotežu između amortizacije, stabilnosti i odziva. U Mizunu su se potrudili pronaći prave proporcije za svaki tip trkača, a osim odnosa amortizacije, stabilnosti i odziva, japanski dizajneri tenisica za trčanje posvetili su se i tajni koja se zove glatki prijelaz sa stopala, od nožnih prstiju do pete – i obrnuto.

Kako bi vaš korak bio tako udoban, dobro je znati da vaša tenisica ima ugrađenu valovitu ploču Mizuno Wave koja osigurava stabilnu amortizaciju.

Novo razvijena Enerzy pjena u potplatu pruža dodatnu amortizaciju i bolji odraz pri svakom koraku, veći povrat energije za novi, brži i lakši korak.

Sigurni smo da smo i ovoga puta pod povećalo uspjeli staviti Mizuno tenisice, što je neophodno da bismo mogli objasniti koliko je za stopalo važno da mu tenisice za trčanje dobro pristaju.

Naime, naš hod, a ponekad i oblik stopala s vremenom se lagano mijenjaju, što znači da ćemo možda trebati promijeniti obuću u kojoj trčimo.

 

Mizuno sportska obuća proljeće/ljeto 2023.

Mizuno već desetljećima razvija i proizvodi sportsku opremu i naravno tenisice za trčanje čija je osnovna karakteristika sportska funkcionalnost.

Ciljana skupina su sportaši, natjecatelji i rekreativci, koji žele i zahtijevaju tehnički najnaprednije proizvode za užitak trčanja.

Ljudi općenito i trkači, naravno, razlikuju se jedni od drugih, zbog čega je Mizunov istraživački tim razvio nekoliko modela obuće među kojima svaki trkač može pronaći onu koja mu najviše odgovara, a istovremeno smanjuje mogućnost ozljeda.

Mizuno tehnologija u tenisicama za trčanje pruža amortizaciju, stabilnost, kontrolu kretanja i lakoću trčanja. Iako se trkači razlikuju, dijelimo neke temeljne karakteristike: tjelesnu težinu, oblik nogu i stopala, način na koji hodamo i trčimo, kao i intenzitet i učestalost treninga i natjecanja.

Mizuno je sve te značajke uzeo u obzir pri razvoju nove funkcionalne podjele tenisica u tri glavne skupine koju su nazvali COMPATH.

UDOBNA /FLOATING

DINAMIČNA/ WIND

ODZIVNA /EARTH

 

Optimalna kombinacija amortizacije, stabilnosti i odzivnosti s Mizuno Wave tehnologijom “W” u kombinaciji s Mizuno Enerzy pjenama u među potplatu.

Znamo da se tijekom trčanja javljaju prekomjerne sile i napetosti u cijelom tijelu, stoga je bitno osigurati pravu kombinaciju amortizacije i stabilnosti, kako bi se spriječio i najmanji rizik od ozljeda. Stručnjaci u Mizunu to znaju.

Wave ploča nudi izvrsnu amortizaciju koja nastaje raspršivanjem sile udarca na veću površinu.

Stabilnost Wave tehnologije očitava se u vanjskom (lateralnom) i unutarnjem (medijalnom) dijelu tenisice koja je dizajnirana za stabilizaciju stopala. Osnovni elementi amortizacije i stabilnosti u Wave ploči dizajnirani su da odgovaraju svakoj vrsti tenisica, što rezultira najlakšim i tehnološki najnaprednijim tenisicama s najvišim performansama.

Kada trčite ili se bavite nekim drugim sportom u Mizuno obući, možda niti ne znate koliko tehnologija podržava vaš užitak i kontakt s prirodom.

Mizuno Enerzy – radi se o novom materijalu mesnatog potplata, koji je mekši i samim time bolje amortizira i daje mnogo više povratne energije od svih do sada poznatih materijala. Uz povećanu povratnu energiju, trčanje je još brže.

 

Kada trčimo po cesti

Koliko su tenisice za trčanje Mizuno popularne i kvalitetne dokazuje i veliki broj trkača koji na raznim udaljenostima ne bi ni zamislili da nose bilo što drugo osim obuće japanskog proizvođača radosti za trčanje. A nova sezona donosi i puno kvalitetnog veselja.

Glavna prednost Mizuno tenisica za trčanje je ravnoteža između amortizacije, stabilnosti i odziva, kao i ravnomjeran prijelaz prst-peta i obrnuto.

 

 

NEUTRALNI MODELI:

WAVE SKY 6 (udobni – neutralni model)

Ova vrhunska tenisica za trčanje dizajnirana je za neutralne trkače koji žele maksimalnu udobnost i amortizaciju.

Wave Sky 6 je ultimativni neutralni model za trčanje s naglaskom na udobnosti i amortizaciji. Novi gornji dio tenisice sastoji se od dvoslojne tekstilne AeroHug mrežice koja pruža dodatnu udobnost i potporu stopalu.

Donji sloj je elastičniji i nudi odlično prianjanje, dok je gornji sloj manje elastičan pa sprječava prekomjerno rastezanje i djeluje kao stabilizator.

Ovaj model je također najprikladniji za teže trkače zbog stabilnosti koju pruža nova pjenasta valna ploča.

Među potplat se sastoji od kombinacije Enerzy i Enerzy Core pjene, koje trkaču pružaju još veću udobnost, amortizaciju i odzivnost. Mizuno Foam Wave konstrukcija među potplata osigurava bolju torzijsku stabilnost tenisice.

Potplat je izrađen od karbonske gume X10; pruža izvrsno prianjanje na raznim površinama.

Tehnologija: Mizuno Wave, Mizuno Enerzy, Mizuno Enerzy Core, Aerohug, AIRmesh, DynamotionFit, SmoothRide, X10.

Težina: 310 g (muškarci) / 265 g (žene)

Preporučujemo ga kao vrhunski trkački model za bazični trening sportaša svih sportova.

Primjeri prema brzini našeg trčanja:

10 km; 50 minuta; tempo oko 5:00 min/km.

21 km; 2 sata; tempo 5:42/km.

42 km; 4 sata i 15 minuta; tempo oko 6:00 min/km.

 

WAVE SKYRISE 4 (udobni – neutralni model)

Vrhunska tenisica dizajnirana za neutralne trkače koji žele puno udobnosti i amortizacije.

Wave Sky Rise 4 novi je neutralni model za rekreacijsko trčanje s fokusom na udobnost i amortizaciju. Gornji dio se sastoji od nove bešavne konstrukcije od Smooth Stretch tkanine, koja nudi još bolje prianjanje na gornjem dijelu stopala.

Među potplat se sastoji od kombinacije Enerzy i Enerzy Core pjene, koje trkaču pružaju još veću udobnost, amortizaciju i osjetljivost. Mizuno Foam Wave konstrukcija među potplata osigurava bolju torziju.

Potplat je izrađen od karbonske gume X10 što znači izvrsno prianjanje na raznim podlogama.

Tehnologija: Mizuno Wave, Mizuno Enerzy, Mizuno Enerzy Core, Smooth Stretch, DynamotionFit, SmoothRide, X10.

Težina: 295g (muški)/245g (ženski)

Ovo je vrlo prikladan model čak i za sve trkače početnike.

Primjeri na temelju brzine trčanja:

10 km; 60 minuta; tempo oko 6:00 min/km.

21 km; 2 sata; tempo 5:42/km.

 

 

WAVE RIDER 26 (dinamični – neutralni model)

To je ultimativna tenisica za trčanje za svakoga tko želi brzu, laganu i osjetljivu neutralnu tenisicu.

Potpuno nova, već 26. verzija legendarne Wave Rider tenisice nudi još više udobnosti i odziva. Gornji dio tenisice sastoji se od dvoslojne tekstilne AeroHug mreže za dodatnu udobnost i potporu stopalu. Donji sloj je elastičan i nudi izvrsno prianjanje, dok je gornji sloj manje elastičan pa sprječava rastezanje i djeluje kao stabilizator.

Među potplat se sastoji od Enerzy pjene. Novi WAVE RIDER 26 ima dva milimetra više pjene, tako da trkaču nudi još veću udobnost, amortizaciju i odzivnost.

Mizuno Wave ploča u među potplatu osigurava bolju torzijsku stabilnost i odziv tenisice za trčanje.

Potplat se sastoji od X10 karbonske gume. Ovo je podsjetnik na izvrsno prianjanje na različitim površinama.

Tehnologija: Mizuno Wave, Mizuno Enerzy, AeroHug, AIRmesh, DynamotionFit, PremiumINSOCK, SmoothRide, X10.

Težina: 285g (muški)/235g (ženki).

Ovaj model preporučamo svim rekreativcima koji žele brzo trčanje u kombinaciji udobnosti, amortizacije i odziva na svim trkačkim udaljenostima.

Primjeri na temelju brzine trčanja:

10 km; 50 minuta; tempo ispod 5:00 min/km.

21 km; 1 sat i 30 minuta; tempo 4:16 min/km.

42 km; 3 sata i 15 minuta; tempo ispod 4:37 min/km.

 

STABILNI/ZA SPREČAVANJE PREKOMJERNE PRONACIJE:

WAVE HORIZON 6 (udobni – pronacijski model)

Najkvalitetnija tenisica za trčanje – namijenjena je težim trkačima i pronatorima koji žele maksimalnu udobnost, amortizaciju i stabilnost.

Horizon 6 je ultimativni model za pronacijsko trčanje s naglaskom na udobnosti, amortizaciji i stabilnosti. Gornji dio tenisice sastoji se od dvoslojne tekstilne AeroHug mreže za još veću udobnost i potporu stopalu. Donji sloj je elastičan, ali pruža odlično prianjanje, dok je gornji sloj manje elastičan, pa sprječava rastezanje i djeluje kao stabilizator. WAVE HORIZON 6 također je za teže trkače zbog stabilnosti koju pruža nova pjenasta valovita ploča.

Među potplat je izrađen od kombinacije Enerzy, Enerzy Core i U4icX pjene, što trkaču pruža još veću udobnost, amortizaciju i odzivnost. Mizuno Foam Wave konstrukcija među potplata je sinonim za bolju torzijsku stabilnost tenisice za trčanje.

Naravno, potplat je izrađen od karbonske gume X10 koja jamči izvrsno prianjanje na raznim podlogama.

Tehnologija: Mizuno Wave, Mizuno Enerzy, Mizuno Enerzy Core, U4iCX, AeroHug, AIRmesh, DynamotionFit, Premium INSOCK, SmoothRide, X10.

Težina: 320g (muški)/280g (ženski)

WAVE HORIZON 6 ima izvrsno prianjanje stopala.

Primjeri na temelju brzine trčanja:

10 km; 50 minuta; tempo oko 5:00 min/km.

21 km; 2 sata; tempo 5:42 min/km.

 

WAVE INSPIRE 19 (odzivni – pronacijski model)

Vrhunska tenisica za trčanje za one koji žele brzinu, udobnost i stabilnost.

Devetnaesta verzija legendarnog Wave Inspire modela nudi pronatorima još više udobnosti, osjetljivosti i stvarne podrške. Dvoslojna tekstilna AeroHug mrežica čini gornji dio cipele i pruža stopalu dodatnu udobnost i potporu. Donji sloj je elastičan i nudi izvrsno prianjanje, dok je gornji sloj manje elastičan, sprječava rastezanje i djeluje kao stabilizator.

Među potplat je izrađen od Enerzy pjene, što znači još veću udobnost, amortizaciju i odzivnost.

Mizuno Wave – valovita ploča u među potplatu osigurava bolju torzijsku stabilnost i odziv tenisice. U novoj verziji valovita ploča još bolje podupire svod stopala na najvažnijim točkama i sprječava pretjerano slijeganje svoda stopala pri svakom koraku.

Potplat je izrađen od karbonske gume X10, za izvrsno prianjanje na raznim podlogama.

Tehnologija: Mizuno Wave, Mizuno Enerzy, AIRmesh, DynamotionFit, PremiumINSOCK, SmoothRide, X10.

Težina: 305g (muški)/245g (ženski)

Model koji se preporučuje svim sportašima za ublažavanje problema s prekomjernom pronacijom.

Primjeri na temelju brzine trčanja:

10 km; 50 minuta; tempo oko 5:00 min/km.

21 km; 2 sata; tempo oko 5:42 min/km.

42 km; 4 sata i 15 minuta; tempo oko 6:00min/km.

Promo tekst

Nema postova za prikaz