Predstavljen CroRun – osam cestovnih utrka pod jednim brandom

U Zagrebu je danas predstavljen projekt CroRun. Riječ je o seriji od osam cestovnih atletskih utrka na atraktivnim lokacijama u Hrvatskoj, prilagođenih vrhunskim atletičarima, ali i rekreativcima, početnicima, obiteljima i poslovnim ljudima.

„Ideja je nastala iz naše želje i potrebe da prezentiramo Hrvatsku kao trkačku destinaciju, iskoristimo trkački pokret jer trčanje to i jest. Cilj nam je objediniti više cestovnih utrka pod jednim imenom i promovirati ih s glavnim ciljem, a to je podizanje kvalitete života i zdravlja društva. Naravno, cilj je i to da trkačkoj zajednici damo jednu dodanu vrijednost. Iznad svih ostalih postojećih utka mi se želimo izdići kvalitetom te visokim trkačkim standardima i rezultatima. Pri tome se ne želimo zadržati samo na hrvatskoj trkačkoj zajednici. Kruna CroRun utrka bit će Plitvički maraton za koji već imamo prijave iz 15 zemalja svijeta“, rekao je voditelj projekta CroRun Siniša Ergotić.

O ciljevima i viziji projekta govorio je Dalibor Bilić, predsjednik atletskog kluba CroRun, inače organizatora projekta;

„Vizija je bila udruživanje osam brendova u jedan. CroRun je brend i tako ga želimo predstaviti Europi i svijetu. Ispod njega je osam utrka i svaka od njih mora postati brend za sebe. Želimo povezati sport i turizam jer sam uvjeren da Hrvatska ima kompletnu logistiku za razvoj sportskog turizma. Ovim projektom to želimo i dokazati. CroRun zato nije namijenjen samo ljudima koji se aktivno bave trčanjem, već su tu su i poslovna liga te obiteljska utrka. Ovim projektom želimo i ispričati priču o ljepotama Hrvatske na način na koji ju još nikad nitko nije ispričao.“

Dino Bošnjak, dr. Zvonimir Šostar, Dalibor Bilić, Siniša Ergotić, Ivica Lovrić, Robert Franjković
Dino Bošnjak, dr. Zvonimir Šostar, Dalibor Bilić, Siniša Ergotić, Ivica Lovrić, Robert Franjković

Prva u nizu utrka projekta CroRun je Proljetni zagrebački polumaraton – Zagreb 21, koji će biti održan 20. ožujka.

„Startamo u 9 sati ujutro spred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, trče se dva kruga od 10,5 km. Očekujemo da utrka bude jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj i regiji, pa su nam se već prijavili brojni vrhunski trkači iz Hvatske, Mađarske, Kenije…, od kojih se neki priremaju i za nastup na Olimpijskim igrama. Osim glavne utrke na 21 km imat ćemo i utrku građana na 5 km te utrke štafeta, pa očekujemo oko 1.000 sudionika“, upoznao je nazočne sa Proljetnim zagrebačkim polumaratonom – Zagreb 21 direktor CroRun utrka Robert Franjković.

Ambasador projekta je najbolji hrvatski dugoprugaš Dino Bošnjak, koji je nije krio zadovoljstvo utrkama u kalendaru: „Vrhunski trkači sve više dolaze na cestovne utrke, bit će ih sigurno jako puno i na CroRun utrkama. Ja osobno jedva čekam da utrke počnu! Nastojat ću kao trkač promovirati projekt CroRun među najboljim trkačima regije i Europe.“

Zdravstvena komponenta projekta također je vrlo značajna.

„Trčanje i zdravlje bi trebali biti sinonimi. Zavod kojem sam na čelu najviše se bavi prevencijom bolesti i osobno me jako žalosti nedovoljna tjelesna aktivnost naših građana. Zato me jako razveselila ideja da se uključimo u ovaj projekt“, rekao je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Potporu projektu je, između ostalih, dao i Grad Zagreb.

Pokroviteljstvo gradonačelnika Milana Bandića ovom projektu je poruka da je grad Zagreb otvoren zdravom životu i sportskim aktivnostima. Zagreb je grad sporta, a trčanje promičemo kao oblik zdravog života. Čestitke organizatorima koji su CroRun učinili svehrvatskim projektom“, rekao je Ivica Lovrić pročelnik za obrazovanije, kulturu i sport Grada Zagreba.

Autor: Promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz