BRONCA ZLATNOG SJAJA

Predstavljen Heineken 0.0 Karlovački cener – prva utrka u Hrvatskoj s prestižnom titulom Bronze Label Svjetske atletske federacije

U uredu gradonačelnika Grada Karlovca Damira Mandića održana je  konferencija za medije povodom uvrštenja međunarodne atletske utrke – Karlovačkog cenera u kalendar Svjetske atletske federacije za 2020. godinu i dobivanje statusa World Athletics Bronze Label. Tako će popularna karlovačka utrka na 10 km biti prva i jedina World Athletics Label utrka u Hrvatskoj uz puni naziv 8. Heineken 0.0 Karlovački cener.

 

Robert Franjković, osnivač Karlovačkog cenera i direktor utrke, kratko se osvrnuo na same početke i razvoj utrke od 2013. i njezinog prvog izdanja kada je nastupilo tek 160 trkača pa sve do ovogodišnjeg 7. po redu „Cenera“ gdje je sudjelovalo gotovo 1.300 trkača uz najbrži istrčani rezultat na 10 km u Hrvatskoj u povijesti – 28:30.

“Postati dio natjecanja Svjetske atletske federacije i dostići World Athletics Bronze Label status bio je naš dugoročni cilj od prvog Karlovačkog cenera. Nije uopće bilo lako dostići taj cilj i ovih dosadašnjih sedam godina je realan period da se tako nešto ostvari. Posebno mi je drago da je Grad Karlovac prepoznao značaj kompletne manifestacije i što Bronze Label utrka znači za razvoj Karlovca te smo naš cilj mogli ostvariti. Zahvalni smo i svim našim sponzorima i partnerima koji su nas pratili i dalje su uz nas, posebno glavnom sponzoru Heinekenu”, zaključio je Franjković.

Direktor marketinga HEINEKEN Hrvatska Filip Rabuzin čestitao je organizatorima Karlovačkog cenera na ovako vrijednom certifikatu te dodao:  “Znajući koliko se truda ulaže u organizaciju ove utrke iz godine u godinu, nimalo ne čudi što je to prva utrka u Hrvatskoj koja je dobila certifikat na svjetskoj razini. Stoga smo sa zadovoljstvom odlučili sponzorirati Karlovački cener 2020. s našim Heinekenom 0.0, pivom odličnog okusa s 0% alkohola, koje će savršeno osvježiti sve trkače poslije napornih utrka.”

Gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić također je čestitao organizatorima utrke na svemu do sad učinjenom za grad Karlovac. “Ova godina značajna je za atletiku u Karlovcu, upravo radi ovog certifikata, ali i radi projekta obnove i rekonstrukcije Atletske staze na stadionu Branko Čavlović Čavlek”, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić te dodao kako je Karlovački cener manifestacija koja Karlovac dodatno pozicionira na turističkoj karti Hrvatske i svijeta.

PRIJAVE SU OTVORENE

SLUŽBENA STRANICA UTRKE

PR tekst

Nema postova za prikaz