PROBA ZA UTRČAVANJE U EU

Prekogranično povezivanje – trčanjem

Nesvakidašnji sportski događaj održati će se ovog petka s početkom u 9,00 sati na Trgu Republike u Čakovcu.

Naime, gradovi prijatelji Čakovec i Nagykanizsa pokrenuli su inicijativu za zajedničko trčanje u petak 26. 4. 2013. Toga dana povodom Dana Grada Nagykanizse, trkači iz Mađarske stići će vlastitim prijevozom u Čakovec i oko 9,00 sati zajedno s našim “reprezentativcima” iz Međimurja krenuti trčećim korakom prem 50 km udaljenoj Nagykanizsi.

Dolazak u Nagykanizsu planiran je za 15 h gdje će na Erzsebet trgu u centru grada biti i svečani doček za sve trkače.  Važno je napomenuti da u trčanju sudjeluju i oni koji ne mogu istrčati cijelu dionicu od 50 km, već samo dio staze po principu štafete (3, 4, 5 ili više trkača u ekipi), dok će između dionica odmor potražiti u vozilu koji će paralelno pratiti trkače. 

Slična manifestacija održana je i u 2006. godini (na slikama) kada su trkači krenuli iz Nagykanizse prema Čakovcu, gdje je bio i cilj utrke. Ove godine trčanje se održava u obrnutom smjeru pa će se trkači kretati od centra Čakovca (Trg Republike – Kralja Tomislava – Strossmayerova – R.Boškovića – Preloška) starom cestom preko Štefanca, Male Subotice i Hodošana do granice s Mađarskom, a potom do Nagykanizse. 

Pretpostavljamo da će ukupna brojka trkača zajedno s Mađarima biti između 15-20 trkača, od kojih će manji broj trčati cijelo vrijeme, a ostali će se naizmjenično uključivati u trčanje, po principu štafetnog trčanja.

Start je predviđen za 9,00 sati na Trgu Republike kod “Orla” pa pozivamo sve koji žele pozdraviti naše hrabre trkače i prijatelje iz Mađarske, da dođu i daju im podršku u prvim metrima utrke, kako bi se motivirani i što lakše upustili u ovu napornu i iscrpljujuću trkačku avanturu.

Slična akcija priprema se i za 30. 6. kada će se povodom ulaska Hrvatske u EU,  trčanjem povezati gradovi Nagykanzsa, Čakovec, Varaždin i Ptuj, pa je trkački događaj koji će se održati u petak svojevrsna generalna proba. 

 

Autor: Mario Dobša

Nema postova za prikaz