LEGENDARNI BRAND

Preporučujemo pet modela ASICS tenisica iz Intersporta

Oni koji su trčali prije 30 godina i oni koji trče danas, znaju da je ASICS sinonim kvalitete trkačkih tenisica. Iako bi naziv tvrtke mogao sugerirati azijsko porijeklo (što bi bilo točno, radi se o japanskoj kompaniji), riječ ASICS zapravo je skraćenica latinske izreke Anima Sana in Corpore Sano, odnosno zdrav duh u zdravom tijelu.

 

U nastavku donosimo izbor pet modela trkačkih tenisica iz ASICS asortimana koje možete pronaći u Intersportu, a dva su modela ekskluzivno dostupna samo u dućanima i webshopu Intersporta.

 

ASICS Gel – Cumulus 21 Knit

Jedan od modela ekskluzivno dostupnih u Intersportu je ASICS Gel-Cumulus 21 Knit. Radi se o već 21. verziji Gel-Cumulus trkačkih tenisica dobro poznatih ASICS zaljubljenicima. Gel Cumulus su tenisice namijenjene svakodnevnim treninzima na tvrdim podlogama.

ASICS je već gotovo 35 godina u trkačkom svijetu poznat po svojoj Gel tehnologiji. Radi se o sloju posebnog razvijenog gel materijala koji svojim svojstvima pomaže u apsorpciji udarca o podlogu. Gel je drugačiji od obične pjene, a koliko je dobro prihvaćen među trkačima dokazuje i dugovječnost ove tehnologije u ASICS tenisicama.

ASICS Gel-Cumulus 21 najviše će odgovarati trkačicama i trkačima s neutralnim stopalom, tj. onima koji nemaju izraženu supinaciju ili pronaciju i nemaju spušteno stopalo.

Svaki dio potplata Gel-Cumulus tenisica ima neku ulogu – FluidRide osigurava optimalnu potporu i potiče prirodni stil koraka. Dvoslojni srednji potplat sastavljen je od materijala FlyteFoam i FlyteFoam Propel. Oba ova sloja u kombinaciji s Gel tehnologijom brinu za izvrsno ublažavanje udarca o podlogu i udobnost. FlyteFoam Propel osigurava odličan odraz od podloge. FlyteFoam sloj osiguravaju da tenisice dugo očuvaju svoj izvorni oblik.

Na donjem dijelu potplata nalazi se GUIDANCE LINE™ tehnologija koja usmjerava stopalo u prelasku s pete na prste. Posebnost “Knit” modela ekskluzivno dostupnog u Intersportu, je tkano gornjiše u dva sloja, koje osigurava odličnu prozračnost za ljetnih mjeseci.

Zaključak: ASICS Gel-Cumulus 21 Knit bit će odličan izbor trkačicama i trkačima s neutralnim stopalom, a zbog svoje udobnosti odlično će odgovarati i onima koji izrazito trče “na petu”.

ASICS Gel-Cumulus 21 Knit pronađite u dućanima Intersporta i na Intersport webshopu.

 

ASICS Gel – Noosa TRI 12

Dvanaesta verzija Gel-Noosa tenisica dolazi u još atraktivnijem izboru boja, po kojem ćete ih prepoznati izdaleka na policama Intersporta. Iako im je prvobitna namjena trkački segment triatlona, Noosa TRI će biti odličan izbor i za dan trkačke utrke, prije svega svog svoje male mase. Unutrašnjost je izrađena s idejom da se u njima ne moraju nositi čarape, a dizajn je prilagođen brzom obuvanju u triatlonskoj zoni tranzicije.

Kao i kod ostalih modela, Gel tehnologija djeluje u kombinaciji s FlyteFoam srednjim potplatom. PROPULSION TRUSSTIC SYSTEM tehnologija zadužena je za bolji odraz od podloge, a AHAR+ potplat osigurava odlično prianjanje i otpornost na trošenje. Najbolje će odgovarati trkačima s neutralnim stopalom i normalnom biodinamikom koraka.

Zaključak: ASICS Gel-Noosa TRI 12 iznimno su lake, prozračne i brze tenisice za trčanje trkačkog segmenta triatlona ili trkačke utrke, koje svojom udobnošću i dizajnom nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Ponuda ASICS modela u Intersportu.

 

 

ASICS GEL – FujiTrabuco 8

Trail trčanje više nije moda, već trend koji slijedi sve veći broj trkača i trkačica. Od nekoliko trail modela koje nudi ASICS, za svaku preporuku je model ASICS GEL-FujiTrabuco 8. Radi se modelu s robusnim ASICS GRIP potplatom koji jamči odlično prianjanje na svim podlogama. U potplatu se nalazi Rock Protection Plate element koji štiti stopalo od oštrih objekata na trail stazama. Gornjište je prozračno, a ojačanja na području prstiju štite ih od kamenja i granja.

Iz naziva je jasno da su i FujiTrabuco 8 opremljene Gel tehnologijom, a uz Gel, za udobnost je zadužena FlyteFoam tehnologija srednjeg potplata te Duomax element. Posebna izvedba konstrukcije jezika (Tonge Gaiter) sprječava prodor čestica u unutrašnjost tenisica, a na vrhu jezika nalazi se i pretinac za pospremanje vezica.

Zaključak: ASICS GEL-FujiTrabuco 8 odlično će štititi svako trkačko stopalo i na zahtjevnim trail stazama, a u udobnosti koju pruža može se uživati satima.

Provjerite dostupne modele u Intersport webshopu.

 

ASICS Gel – Nimbus 22

Po mnogočemu, ASICS Gel Nimbus legendarne su tenisice. Osim duge tradicije, duže od 20 godina, one su svakoj novoj verziji donose poboljšanja. Ovaj put naglasak je na prianjanju stopala unutar same tenisice, a za 2 mm je povećana debljina FLYTEFOAM™ Propel sloja.

Mrežasto gornjište osigurava prozračnost i udobno obuhvaća stopalo. Za amortizaciju i ublažavanje udarca u podlogu zaduženi su FlyteFoam gornji dio srednjeg potplata s integriranim organskim vlaknima te FlyteFoam Propel donji dio srednjeg potplata koji skrbi za energičan, dinamičan odraz od podloge. Tu je naravno i legendarni Gel umetak, ovaj put u mekšoj izvedbi. Na petom dijelu nalazi se i izdržljiva AHAR guma koja produžuje trajnost Nimbus 22 tenisica.

 

Retro Tokyo kolekcija

Posebna kolekcija Gel Nimbus 22 tenisica, ekskluzivno dostupna u Intersportu, donosi nam dašak retro mode Tokija. Po karakteristikama slične “normalnom” modelu, ali po dizajnu posebne i drugačije. Oni koji su trčali prije tridesetak godina s nostalgijom će ih obuti. 🙂

Zaključak: ASICS Gel – Nimbus 22 udobne su izdržljive cestovne tenisice koje će bez problema čuvati stopala i za dugih treninga i utrka.

ASICS Gel – Nimbus 22 potražite u Intersportu.

 

 

 

ASICS Gel – Sonoma 5 GTX

Kvalitetne i cijenom dostupne – to su osnovne karakteristike ASICS Gel – Sonoma 5 GTX tenisica za trčanje u prirodi. Srednji dio potplata izrađen od materijala AmpliFoam, koji skupa s Gel umetkom ublažava udarac o podlogu. Pravi “trail” potplat osigurava odlično prianjanje tenisica i u uvjetima kliskog terena.

“GTX” u nazivu znači da su ove tenisice opremljene Gore-Tex membranom, koja s jedne strane sprječava prodiranje vlage u tenisicu, a s druge strane omogućava isparavanje iz tenisice. Ovo ih svrstava uz bok daleko skupljih modela pogodnih za trčanje u svim vremenskim uvjetima. Gornjište je proizvedeno bez šavova što osigurava dodatnu udobnost i sprječava nastanak žuljeva.

Zaključak: ako tražite neutralne tenisice za trail trčanje, a želite sačuvati suha stopala po vlažnom vremenu, ASICS Gel – Sonoma 5 GTX će biti odličan izbor. Uz to, dobit ćete ih po vrlo pristupačnoj cijeni.

ASICS Gel – Sonoma 5 GTX možete kupiti u Intersport dućanima i webshopu.

 

3sporta.com native za Intersport

 

Nema postova za prikaz