JOŠ VIŠE ZABAVE NA DRUGOM IZDANJU

Prigorci te pozivaju da prvi dan proljeća proslaviš na Kalnik trailu

Činjenica da će Kalnik trail doživjeti svoje drugo izdanje, potvrda je njenog uspješnog pionirskog izdanja lani. Udruga kineziologa grada Križevaca poziva te i ove godine, da ovom nadasve simpatičnom i vedrom utrkom prigorskog kraja, proslaviš prvi dan proljeća.

 

I ove će godine natjecatelji startati iz centra sela Kalnik u kategorijama Bor, Peca, Gabrinovec i Canicross. Iste četiri kategorije na kojima je u prvom izdanju utrke nastupilo čak 800 natjecatelja. Prema kategorijama, na stazu će se kretati u subotu, 21. ožujka od 9:30 sati nadalje te će svaka imati svoj limit. Staze će biti označene, a činit će ih makadam te šumski putevi i staze.

 

Od šest do 32 kilometra

Stazu canicross kategorije činit će ista ruta kao i ona kategorije Bor. Kalnik trail ujedno će biti i četvrto kolo Canicross Croatia lige. Duljina staze iznosit će 6.3 kilometra uz 250 metara uspona, a uz jednu okrijepnu postaju na stazi, vremenski limit bit će četiri sata.

Za one nešto odvažnije, tu će biti staza duga 16.7 kilometara. Na Peci ćeš se penjati 700 metara uvis, uz dvije okrepe i limit od pet i pol sati.

Najdužom rutom Gabrinovec otisnut će se samo najspremniji, na 31.8 kilometara dug i 1300 metara visok put. No, ni ondje nitko neće ostati zaboravljen, uz čak četiri okrepe. Za završiti ovu utrku imaš sedam i pol sati.

 

Startnina od samo 50 kuna i brojne nagrade

Organizator s posebnim ponosom ističe ovogodišnji povratak na dobre stare povoljne utrke te startninu od 50 kuna – za sve koji samo žele trčati, pojesti, popiti i družiti se. Do 5. ožujka imaš priliku prijaviti se na utrku za navedeni iznos, a bez startnog paketa. Izuzev toga, ukoliko želiš startni paket, povoljnija prijava od 100 kuna je do 24. veljače, a nakon toga, do 5. ožujka je 150 kuna. Poslije, iznos kotizacije ostaje isti, ali bez startnog paketa.

Besplatno mogu sudjelovati samo mlađi od 13 godina, ali uz pratnju odraslog natjecatelja te je prijava putem Stotinke i za njih obvezna. Međutim, neće ni oni kući otići praznih ruku – pri ulasku u cilj, i oni će biti okićeni finišerskom medaljom.

Startnina uključuje natjecateljski broj, tekućinu i hranu na okrepnim stanicama, zakusku nakon utrke, finišersku medalju, nagrade za ukupne pobjednike u kategorijama te najmlađeg i najstarijeg trkača ili trkačicu, organizaciju utrke, dežurstvo liječnika i HGSS-a. Nagrade za prva tri mjesta u svim kategorijama osigurava sponzor, te simbolične nagrade za najmlađeg i najstarijeg natjecatelja.

 

PRIJAVE

FB STRANICA

FB EVENT

FB CANICROSS CROATIA

Kontakt: kalnik.trail@gmail.com

 

SATNICA UTRKE:

07:30-9:30 Registracije u selu Kalnik
09:30 Start za kategoriju GABRINOVEC
10:00 Start za kategoriju CANICROSS
10:10 Start za kategoriju PECA
10:20 Start za kategoriju BOR
11:30-18:00 Obrok na cilju / grah i piće
13:30 Proglašenje pobjednika za sve kategorije
14:20 Limit za sudionike utrke BOR
15:40 Limit za sudionike utrke PECA
17:00 Limit za sudionike utrke GABRINOVEC

Promo

Nema postova za prikaz