TKO TO KAŽE, TKO TO LAŽE – SLAVONIJA JE RAVNA?!

Pripremi narančastu majicu i apetit jer Slavonci pripremaju Papuk Trekk i Trail

Dok je na tapetu masovno iseljavanje Slavonaca u Irsku, mjesec studeni već je devetu godinu sezona migracije strastvenih obožavatelja traila u Slavoniju, na omiljenu slavonsku planinu Papuk. Iako startnina ne nedostaje, požuri s prijavom na Papuk Trekk & Trail jer ponestaje smještaja.

 

Prst vjernih sudionika trekinga i traila Papučkim gorjem, poučenih iskustvom proteklih godina, bio je brz na tipkovnici. A kako se dobar glas o slavonskoj gostoljubivosti nadaleko pronio, i mnogi novi u ovim vodama pohrlili su na prijave čiji se broj već sad bliži 300-tki.

Prošle je godine dosegnut broj od čak 800 sudionica i sudionika na događaju! Stoga, pretposljednju subotu 11-og mjeseca, 23. studeni zaokruži u kalendaru narančastom(!) bojom jer ti, kao i dosad SRK Baraber Extreme Team iz Belišća priprema uzbudljivu i izazovnu stazu u Velikoj kod Požege, kao i nezaboravni party za kraj Treking lige i trkačke sezone.

Unatoč prevladavajućem trendu traila posljednjih godina, Papuk trek ostaje vjeran i treking disciplini, ali i nudi za svakoga ponešto – bilo po pitanju discipline, bilo po pitanju dužine. Tako će najduža i najzahtjevnija staza Challenger iziskivati i dobro snalaženje u šumi, a ovisno o tom snalaženju može iznositi 25, 28 ili tko za koliko kilometara 😉 . Tko sumnja u postojanje slavonskih planina, uvjerit će se u njihovu ozbiljnost uz barem 1500 metara uspona na ovoj dužini. Staza će biti označena samo dijelom gdje se preklapa s drugim kategorijama.

Tko se boji gubljenja, a ozbiljniji je trkač, moći će pratiti oznake na ne mnogo kraćoj stazi od 19 kilometara. Radi se o kategoriji Active, na kojoj ćeš se, također, pošteno napenjati uz 800 metara uzbrdice.

Na ovoj utrci nitko ne ostaje kratkih rukava, pa tako ni oni koji nisu u zavidnoj trkačkoj kondiciji, ali su željni avanture i boravka u prirodi. Light kategorija kroz svojih devet kilometara i 400 metara uspona, pružit će ti prekrasne prizore na Poučnoj stazi Parka prirode Papuk – poput zidina Veličkog starog grada, te poznatih Tauberovih stijena koje su se uznijele povrh kontinentalnog zemljano-šumskog terena Papuka.

Istu stazu prolazit će i parovi, ali ne zaljubljeni, nego pseće-ljudski. Od ove godine, Papuk trek postaje dio canicross pokreta te želi poticati ideju kretanja i trčanja s ljubimcima. Tvoj ljubimac treba samo oprsnicu, a ti povdac i spremni ste za start Canicross kategorije.

Pripremi svoju narančastu majicu i sebe za izazovne i slatke napore na papučkoj stazi, ali i afterpartyju koji iziskuje jednaku (ako ne i veću) kondiciju. Također, pripremi i veliku torbu jer će Baraberi, kao i dosad, biti široke ruke. Prati tijek događanja i vidi što ti Slavonci spremaju…

PRIJAVI SE

FB EVENT

FB STRANICA

STRANICA KLUBA

Promo
Foto: Dinko Bažulić/PromoArt Studio

- Marketing -

Nema postova za prikaz