BOLJI REZULTATI I BRŽI OPORAVAK

[PROMO – PREDSTAVLJAMO] – Zeropoint – znanstveno dokazani kompresijski proizvodi za sportaše

Da bismo zaista razumjeli kako funkcioniraju kompresijske čarape i navlake za listove, vrlo je važno osnovno znanje o protoku krvi kroz tijelo. Srce pumpa krv obogaćenu kisikom u naše arterije. Nakon što stanica iskoristi kisik i ostale nutrijente iz krvi, krv osiromašena od kisika, zajedno sa mlječnom kiselinom i ostalim otpadnim tvarima, ulazi u vene kojima se vraća do srca. Ponovnim povratkom u srce, krv se opet obogaćuje kisikom iz pluća i cijeli proces se ponavlja.

Održavanje cirkulacije krvi bogate kisikom vrlo je važno za sportski učinak. Što stanice imaju više kisika, to će bolje funkcionirati. Za vrijeme sportske aktivnosti, tijelo proizvodi mliječnu kiselinu kao otpadnu tvar. Ako se mliječna kiselina ne ukloni iz mišća, to može doprinjeti većem umaranju i smanjenju učinkovitosti sportske izvedbe. Još jedan faktor u smanjenju učinkovitosti je umor mišića. Vibracije mišića tijekom fizičke aktivnosti također uzrokuju umaranje. Zamislite koliko udaraca i vibracija prolazi kroz vase nožne mišiće dok opterećujete podlogu sa 3-5 puta većom snagom od vase tjelesne težine dok trčite. Vremenom, ove male vibracije se akumuliraju u mišiću i uzrokuju umor.

Sada kada znamo kako radi naš krvotok i mišići dok trčimo, popričajmo kako kompresijske čarape i navlake pomažu vašem tijelu. Prave kompresijske čarape i navlake (op.a.: na tržištu postoji kompresija koja je samo tako deklarirana, a nema učinak stvarne postepene kompresije) pružaju gradacijsku kompresiju, što znači da je kompresija veća (čvršća) na stopalu i u predjelu gležnja, a postepeno sve slabija (labavija) što ide više do lista tj. gornjeg dijela potkoljence. Ovakav tip kompresije pomaže u borbi sa gravitacijom i poboljšava povratak venske krvi (krvi osiromašene kisikom koja se vraća u srce).

Stručne studije su pokazale da će se, uz optimalni stupanj kompresije, venske stijenke dovoljno proširiti , povećavajući tako protok krvi. Pokazalo se da je protok arterijske krvi povećan za čak do 40% za vrijeme fizičke aktivnosti i 30% za vrijeme faze oporavka. To znači da tada više kisika i ostalih nutrijenata kola tijelom! S druge strane, venski zalisci će ostati zatvoreni uz pomoć kompresije, što će povećati brzinu protoka krvi. Povećana brzina protoka krvi kroz vene znači da će ta krv osiromašena od kisika i puna mlječne kiseline brže stići do srca, što će povećati brzinu oporavka i smanjiti bolove u mišićima.

IMG_6779Kompresija će vam također pomoći u stabilizaciji mišića i smanjiti mišićne vibracije, a to rezultira smanjenjem umora. Dakle zaključujemo da su dobrobiti kompresije: poboljšane performanse putem povećane brzine protoka krvi, brži oporavak nakon aktivnosti, smanjenje bolova u mišićima i manji umor. Sve dobre stvari za svakog sportaša!

No, da li su kompresijske čarape ili navlake dobre za trkačku potkoljenicu, grčeve u listovima i ozljedu ahilove tetive? Odgovor je naravno DA, iako vam one same neće pomoći, ukoliko je jedini tretman koji koristite kod takvih problema taj, da samo nosite kompresijske čarape. Svaku ozljedu treba tretirati na način da se pristupi stvarnom uzroku njenog nastanka. Korištenje kompresijskih proizvoda vam može pomoći da se bolje osjećate dok ste u fazi oporavka, pomoći da lakše odradite zadnji dužinski trening prije maratona ili spriječiti novu ozljedu koja bi mogla nastati. Odgovarajući odmor, masaža, istezanje/vježbe jačanja, obuća, dinamika treninga su elementi koje također treba uzeti u obzir kod ozljeda nogu.

Što ako niste ozljeđeni, možete li unatoč tome imati koristi od kompresije? Apsolutno! Povećani protok krvi će vam pomoći da popravite svoju sportske izvedbu i umanjiti umaranje mišića. Također će vam pomoći da se brže oporavite od treninga, što znači da ćete biti spremniji za slijedeći trening, pa to znači da možete i snažnije trenirati.

Trebam li nositi čarape ili navlake? Odgovor na ovo pitanje ovisi o više elemenata. Ako se vaša ozljeda odnosi na taban, gležanj ili ahilovu tetivu, trebate nositi čarapu kako biste prekrili ozljeđeno područje. Ako je ozljeda na dijelu noge iznad toga, dovoljna će biti navlaka za list. Drugi element, koji morate uzeti u obzir, koju vrstu čarape inače volite koristiti. Ako imate omiljeni par čarapa za trčanje bez kojih ne možete zamisliti trčanje, vjerojatno će vam više odgovarati navlaka za list, uz koju onda možete zadržati svoje najdraže čarape.

Ako koristite kompresijski proizvod za oporavak, trebate obavezno koristiti cijelu čarapu. Sjećate li se osnova gradacijske kompresije o kojoj smo pričali na početku i učinka gravitacije.? Sigurno ne želite imati velika, otečena stopala i gležnjeve zato što krv ne može cirkulirati zbog zategnutosti u donjem dijelu kompresijske navlake. Obucite kompletnu čarapu i gradacijska kompresija će raditi za vas održavajući vaša stopala i gležnjeve bez oteklina.

Nemojte zaboraviti obući kompresijske čarape kada putujete na utrku, kada se vraćate sa utrke ili ste na poslovnom putovanju. Dugo sjedenje u avionu ili automobilu, može ugroziti protok krvi u vašim nogama. Dozvolite da kompresija pomogne vašim venama u da lakše pošalju krv do vašeg srca!

Bilo da želite olakšati simptome trkačke potkoljenice ili bolova u listovima ili nastojite steći prednost pred konkurentima u natjecanju kroz brži proces oporavka, kompresija vam može pomoći!

O Zeropoint-u – ZEROPOINT Real Compression Gear

Zeropoint je osnovan 2009 u Finskoj. Od prvog dana, cilj je da omogućimo svim sportašima najbolje proizvode. Možemo postići naše ciljeve samo stalnim fokusom na kvalitetu, inovacijama i slušanjem povratnih informacija naših kupaca. Naš cilj je da sportašima pomognemo da dostignu svoj stvarni potencijal kroz kompresiju.

Imamo vrlo snažan odjel istraživanja i razvoja koji već od početne faze istraživanja uključuje suradnju sa sveučilištima, kompanijama visokih tehnologija i profesionalcima iz svijeta sport i medicine.

Najjači medij preko kojeg gradimo prepoznatljivost našeg branda su sportaši i sportski entuzijasti koji koriste naše proizvode. Naš impresivni tim sportaša dolazi iz velikog broja disciplina. Zeropoint proizvode koriste sportaši timskih sportova (nogomer, rukomet, košarka, hokej…), plivači, traiatlonci, maratonci, sprinteri, biciklisti, crossfit-eri, atletičari, klizači, bodybuilderi,….. pa čak i vozači Formule 1 i plesači.

ZeroPoint_Ballerina_PCW_2014_001_logo_webStvari nisu uvijek onakve kakvima se čine na prvi pogled: Neki proizvodi na tržištu nazivaju se kompresijskim, dok su drugi proizvodi kompresijski dokazani znanstvenim studijama.

Zero Point medicinski stupnjevana postepena kompresija je znanstveno testirana i dokazana. Istinski kompresijski proizvodi nisu tkani već su pleteni na poseban način tako da pružaju točno određeni pritisak. Zeropoint specijalno pletivo osigurava gradacijsku kompresiju povećavajući ciruklaciju prema srcu i brži protok limfe.

Svi Zero Point proizvodi su višestruko testirani u velikom boju istraživačkih instituta i sveučilista, npr. Sportpolis Vierumäki (Sport Institute Finland).

Zero Point-running-2

Zeropoint koristi samo medicinski stupanj postepene kompresije kod svih čarapa. Najveći stupanj kompresije je oko gležnja i postepeno se smanjuje prema gornjem dijelu.

Zeropoint proizvodi obuhvaćaju stupnjeve medicinske kompresije koja se koristi u sportu (umjerena kompresija 15-20 mmHg, i snažna kompresija 20-30 mmHg). Jako snažna i izrazito snažna kompresija (30-40mmHg i 40+) koristi se u medicini kod postoperativnih i drugih medicinskih tretmana i nije preporučljiva za korištenje u sportu.

Koristite intenzivnu kompresiju 15-20 mmHg za intenzivne aktivnosti (utakmica/utrka, oporavak i tretman/prvencija ozljeda). Umjerenu kompresiju (15-20 mmHg) koristite za umjerene aktivnosti (sportski oporavak, putovanje, posao, sl.vrijeme).

Koristite Zeropoint proizvode za:

 • Zagrijavanje, prevenciju ozljeda (1-2 sata prije aktivnosti)
 • Za vrijeme sportske aktivnosti (bolje funkcioniranje organizma pod stresom, stabilnost, bolja koordinacija, preciznost)
 • Kod oporavka od treninga ili utrke/utakmice, za tretman ozljeda (min. 1 h, max 8-10h)
 • Na poslu (naročito kod poslova gdje dugotrajno sjedite ili stojite)
 • U slobodno vrijeme (dugotrajno putovanje avionom, vlakom, automobilom)

Prilikom kupnje vrlo je važan odabir veličine jer u protivnom nećete imati efekt koji bi vam kompresija trebala pružiti (ako koristite veću ili manju veličinu od one koja vam je potrebna). Zapamtite, osnovno pravilo je mjerenje!

Nogu izmjerite u 3 točke:

 • Obujam lista
 • Obujam gležnja
 • Veličina stopala (broj obuće)

Prodavači u trgovinama koje prodaju Zeropoint opskrbljeni su metrom za mjerenje i prošli su obuku o kompresiji, tako da će vam sigurno pružiti najbolji savjet koji proizvod izabrati. Također i sami su testirali proizvode te se uvjerili u njihovu učinkovitost, tako da možete biti sigurni u njihovu preporuku.

Colors_insta_1080X1080_4

Najvažnije mjera prema kojoj ćete odrediti veličinu je OBUJAM LISTA. Ostale dvije mjere vam mogu pomoći, ali nisu ključne. List mjerite u opuštenom stanju, na najširem dijelu. Kod navlaka za ruke, izmjerite obujam bicepsa. Naravno ruka mora biti u opuštenom stanju.

Zeropoint proizvodi imaju 100% garanciju na kompresiju, što znači da će stupanj kompresije i funkcionalnost prizvoda ostati nepromijenjeni čitav životni vijek proizvoda. Višestrukim pranjem i korištenjem, stupanj kompresije garantirano ostaje isti.

Proizvode održavajte kao i svaku drugu sportsku odjeću (pranje u perilici do 40 stupnjeva). Naravno sušilicu ne smijete koristiti.

Vrste proizvoda:

 • INTENSE COMPRESSION ČARAPE (20-30 mmHG; sport, oporavak)
 • COMPRESSION MERIONO WOOL ČARAPE (15-20 mmHg; fizička aktivnosti, putovanje, posao, oporavak), griju vas zimi, hlade ljeti
 • HYBRID SILVER COMPRESSION ČARAPE (15-20 mmHg; fizička aktivnost, putovanje, posao, oporavak), antibakterijski učinak, smanjenje neugodnog mirisa
 • COMPRESSION PERFORMANCE NAVLAKE ZA LISTOVE (20-30 mmHg; sportska aktivnost)
 • COMPRESSION NAVLAKE ZA RUKE (15-20 mmHg; sportska aktivnost, oporavak)
 • POWER COMPRESSION ODJEĆA (tajice kratke i duge, majice kratkih i dugih rukava)

Zeropoint proizvode možete pronaći u Zagrebu, ROST ŠPORT-u Domu sportova. Ako vas put odvede u Sloveniju ili spremate se za 21. Ljubljanski maraton, možete se opremiti i u Tomas sportu u Ljubljani (Čopova ulica, te na www.Superge.si) ili u trgovini Extreme Vital, Tržaška 124

Više informacija na:

Arvio sport d.o.o., Samobor, info@av-sport.eu

www.zpcompression.com, facebook.com/zeropointsport, #zpcompression, @zpcompession, www.av-sport.eu

Zeropoint 180 x 128 2016 hrvatski

 

Nema postova za prikaz