PREDIVNA KRKA

Prvi Krka polumaraton starta sutra!

Sutra se održava Krka polumaraton – prva međunarodna atletska utrka kroz Nacionalni park „Krka“. 750 trkačica i trkača iz trinaest zemalja svijeta zaputit će se od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum, stazom dugom 21.098 m ili kraćom stazom Fun Run utrke od 5,5 km. 

 

 

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su sve detalje utrke najavili: u ime organizatora, Atletskog kluba Maraton 2000 iz Karlovca, predsjednik Robert Franjković i u ime partnera utrke, Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, ravnatelj mr. sc. Krešimir Šakić.

Satnica

Start utrke polumaratona je u 10.00 u Eko kampusu Puljane, dok je start Fun Run utrke u 10.10 na istom mjestu. Cilj utrke je amfiteatar Burnum gdje će u 11.30 biti proglašenje pobjednika Fun Run utrke. Proglašenje pobjednika 1. Krka polumaratona u apsolutnom poretku predviđeno je u 12.30, dok će se proglašenje pobjednika po kategorijama održati u 13 sati. Cjelokupni program završava do 14 sati.

 

Staza

Sama staza ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da je rezultat ostvaren na Krki vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu. Duž utrke nalazi se pet okrjepnih stanica na kojima će se nalaziti voda, izotonični napitak i voće. Glavna okrjepa bit će na cilju u Burnumu, u slavljeničkom ambijentu rimskog vojnog logora. Najudaljenija točka staze nalazi se u mjestu Oklaj i tamo je okret nakon kojeg slijedi povratak prema amfiteatru Burnum. Staza Fun Run utrke na 5,5 kilometara, ide izravno prema amfiteatru Burnum i na stazi se nalazi jedna okrjepa s vodom pred kraj uspona iz kanjona Krke.

Startni paketi

Trkači svoje startne brojeve i startne pakete preuzimaju u petak, 13. travnja u Skradinu, u ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ od 10.00 do 20.00, ili na sam dan utrke, u subotu, 14. travnja, na startu u Eko kampusu Puljane od 7.30. Osim startnog broja i čipa, okrjepe za vrijeme i nakon utrke i promotivnih materijala (vrećice za tenisice, majice, energetskog napitka), trkači će dobiti i ulaznicu za posjet Nacionalnom parku „Krka“ u vikendu u kojem se utrka održava.

 

Organizirani prijevoz za trkače

Na dan utrke organiziran je prijevoz autobusima za trkače iz Drniša (autobusni kolodvor), Šibenika (autobusni kolodvor) i Skradina (autobusna stanica kod osnovne škole) direktno na start utrke. Autobus iz Drniša polazi u subotu, 14. travnja u 7:00, a iz Šibenika i Skradina u 6:45. Prijevoz je besplatan, ali se trkači trebaju prijaviti e-mailom. Trkači koji na utrku dolaze vlastitim prijevozom, automobile ostavljaju isključivo na cilju, na parkiralištu u neposrednoj blizini amfiteatra. Trkače će od cilja do strata prevoziti autobusi od 7.30 do 9.00, kada polazi zadnji autobus s Burnuma prema startu u Eko kampusu Puljane. Dolazak na start u vlastitom angažmanu nije moguć. Također, povratak s Burnuma neće biti moguć prije 13.30 jer će promet biti zatvoren u cijelosti. Autobusi će prije utrke (u 9.30) biti parkirani u neposrednoj blizini starta s oznakama brojeva  (npr. 1 – 150). Ovisno o brojevima na autobusima, trkači u njima ostavljaju svoje stvari  (u startnom paketu nalazi se bagtag jednak startnom broju).

Po sve sudeći, bit će ovo nova prekrasna utrka u prebogatom kalendaru utrka u Hrvatskoj.

Sretno svima, vidimo se! 🙂

Nema postova za prikaz