USUSRET DU MOTIONU I 5K UTRCI

Prvog svibnja svi na Stradun za oboljele od multiple skleroze!

Nakon dvije godine čekanja, utrka građana 5K ponovno će “zaplaviti” dubrovačke ulice.  1. svibnja 2022., rijeka trkača poteći će 5-kilometarskom stazom popularne Du Motionove utrke građana, koja i ove godine ima hvalevrijedan humanitarni cilj – podržati  Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije.

 

“Utrka 5K iz godine u godinu dobiva nova prekrasna poglavlja. Odaziv na utrku svaki put iznova oduševljava. Trče je sve generacije Dubrovčana, svi sa željom da naprave nešto plemenito. Ovog puta trčimo za oboljele od multiple skleroze i podižemo svijest o ovoj kroničnoj neurodegenerativnoj, autoimunoj bolesti od koje u svijetu boluje preko pet milijuna ljudi.” – izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Multiplu sklerozu prate mnogi poremećaji, od blage ukočenosti i otežanog hodanja, do moguće potpune oduzetosti. Napada mlade osobe, najčešće u razdoblju od 20 – 40 godina, kada su na vrhuncu svojih planova i snaga. Vrlo je promjenjivog tijeka i ima različite stadije i upravo zato ovogodišnja 5K kampanja ima ne jedno, već tri zaštitna lica. Lica su to Dajane Žanetić, Antonie Kridžija i Antonia Matešića, redom članova Društva multiple skleroze koje je osnovano 2004. s ciljem unapređenja liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze.

“Brojimo 120 hrabrih članova koji zajedno sa svojim obiteljima, liječnicima i sa svojom udrugom vode bitku protiv ove teške bolesti. Provodimo čitav niz kreativnih, psiholoških i duhovnih radionica te vježbi, sve u cilju njihove socijalizacije i unapređenja života. Najviše smo ponosni na kvalitetne odnose koje pokušavamo izgraditi na način da se i članovi i zaposlenici i volonteri udruge osjećaju kao jedna velika obitelj,” istaknula je Patricija Švaljek, voditeljica Društva.

Veliko srce Dubrovnika ove godine kuca upravo za tu obitelj i s utrkom nastoji skupiti sredstva za nabavku potrebne im medicinske opreme.

Svi su pozvani pridružiti se, trčanjem ili kupnjom navijačkog paketa s rekvizitima za bodrenje trkača na Stradunu.

Prijave za utrku i više informacija o Du Motionu potražite na službenoj stranici.

 

Nema postova za prikaz