U SJENI DIZALICA

Puno triatlonaca na 30. Danu Uljanika

Jubilarna 30. utrka Dan Uljanika koja se poklapa sa 156. obljetnicom pulskog brodogradilišta privukla je gotovo tisuću trkača svih dobnih skupina. Čak 197 natjecatelja krenulo je u glavnu utrku od 8.6 km, da bi ih 186 i ušlo u cilj.

Prije glavne trke održane su trke za školski uzrast gdje je 767 osnovaca i osnovki istrčalo dionicu od 2 km. Tako je ukupno 953 natjecatelja istrčalo jednu od dviju utrka. 

Uz mnoge natjecatelje raznih atletskih klubova, sudjelovali su triatlonke i triatlonci iz nekoliko hrvatskih klubova. Kao domaći TK Pula, TK Albona extreme Labin, TK Hidraulika Kurelja iz Stubice, naši predstavnici TK Rival iz Rijeke, a ugodno nas je iznenadio i dolazak slovenskih predstavnika TK Ljubljana.

Triatlon klub Rival predstavilo je dvadesetak djece, kadeta i mlađih kadeta na trkama djece do 14 godina dužine 2000m i četvero licenciranih natjecatelja starijih godišta.

Kao “svježe snage” njima se je pridružilo i petero roditelja, od toga 4 mame koje su od nedavno zaražene triatlonom te po prvi put ikad u svojim 40-tim i 50-tim godinama išle istrčati službenu utrku, svih 8600m . 

Moramo ih pohvaliti jer su naporno trenirale cijelu ovu godinu pod budnim okom trenera Adidas škole trčanja Rijeka i uspjele osvojiti Zlato u trci iznad 50 godina i broncu te četvrto i peto mjesto u trci od 40 do 49 godina. 

Za osvajanje postolja, od predstavnika triatlon klubova moramo spomenuti;

– trka dječaka do 10 godina, bronca, 3. mjesto, Rene Zbašnik TK RIVAL Rijeka
– trka djevojčica do 10 godina, srebro, 2. mjesto, Burek Jana TK HIDRAULIKA KURELJA Stubica
– trka djevojčica od 11 do 12 godina, srebro, 2. mjesto, Ida Vuković TK RIVAL Rijeka
– trka dječaka od 13 do 14 godina, bronca, 3. mjesto, Leon Pandža TK RIVAL Rijeka
– trka djevojčica od 13 do 14 godina, bronca, 3. mjesto, Chiara Peruško TK PULA
– trka muški od 20 do 29 godina, srebro, 2. mjesto Andrej Medved TK LJUBLJANA (SLO)
– trka muški od 30 do 39 godina, srebro, 2. mjesto Edi Radeticchio TK PULA
– trka muški od 50 do 59 godina, srebro, 2. mjesto Mladen Bubanko TK HIDRAULIKA KURELJA Stubica
– trka muški od 50 do 59 godina, bronca, 3. mjesto Nenad Šimičić TK RIVAL Rijeka
– trka muški od 60 godina, srebro, 2. mjesto Luciano Sošić TK ALBONA EXTREEM Labin
– trka žene od 40 do 49 godina, bronca, 3. mjesto Silvija Babić Mrakovčić TK RIVAL Rijeka
– trka žene od 50 do 59 godina, zlato, 1. mjesto Ružica Petrović TK RIVAL Rijeka

Pobjednik utrke u muškoj kategoriji je poznati hrvatski dugoprugaš Dražen Dinjar koji je iznenadio vrlo jaku konkurenciju i prvi prošao ciljem ispred Slovenca Blaža Grada i rekordera po broju pobjeda na ovoj utrci, četverostrukog pobjednika Zorana Žilića, te neuništivog Drage Paripovića.

Za razliku od utrke atletičara gdje je konkurencija bila jača nego proteklih godina, među atletičarkama pobjednica Barbara Belušić, članica AK Istra, nije imala tako težak zadatak jer u Pulu nisu došle glavne joj konkurentice ove utrke proteklih godina, Marija Vrajić i Suzana Alberini.

Mi možemo samo reći da se hrvatski triatlon kvalitetno i uspješno predstavio u Puli, s pregršt odličja na dosad uglavnom atletskom natjecanju, te da su se triatlonci svih uzrasta izborili za zapaženo mjesto na izvještajima i sa trkačih sportskih borilišta u Hrvatskoj. 

 

 

Autor: Damir Gruber, TK Rival

Nema postova za prikaz