UPECAJ VIKEND

Put Šarana Outdoor Weekend 2 – sportsko uživanje u prirodi

Biciklistička staza Put Šarana po drugi put će ugostiti sportski događaj Put Šarana Outdoor Weekend koji će se održati od 17. do 19. kolovoza, nedaleko Virovitice.

 

 

Put Šarana Outdoor Weekend je više od natjecanja, on je spoj dva sporta, biciklizma i trčanja, prirode i dobre atmosfere, izazovan za rekreativce, zabavan za profesionalce.

Glavni organizator događaja je Biciklistički klub BOR, uz pomoć Atletskog kluba Virovitica.

Natjecanja započinju sa XC biciklističkom utrkom u subotu, a nastavak slijedi u nedjelju kada je na redu trail utrka.

Petak je rezerviran za mlađe uzraste, za koje će se u centru Virovitice organizirati dječja utrka gdje se traži najbrži klinac u gradu, dok se roditelji mogu okušati u ‘usporci’ gdje će se tražiti najsporiji biciklist.

Put Šarana je singletrack biciklistička staza koja sa 11 kilometara, prolazeći šumom, okružuje devet virovitičkih ribnjaka. Poseban doživljaj za bicikliste i trkače, bez obzira na njihovu fizičku spremu.

 

 

Biciklistička XC utrka vozi se u sklopu GIANT Slavonsko brdsko biciklističke lige u osam kategorija, a kilometraža ovisi upravo o odabiru kategorije koja ovisi o godištu. Bez obzira na ligu, svi se mogu natjecati.

Trail utrka trči se u nedjelju, 19. 8., na tri staze u dužini od 3, 5 ili 11 kilometara, a za one najmlađe biti će organizirana mini utrka prije službenog starta.

 

 

 

 

PR tekst

Nema postova za prikaz