Radojković i Mravlje najbrži na Supermaratonu Zagreb – Čazma

Jubilarno 40. izdanje Supermaratona Zagreb – Čazma održano je jučer, a nastupilo je više od 80 sudionika. 61 kilometar i 350 metara od zagrebačkog do čazmanskog Kaptola najbrže je istrčao Robert Radojković (TK Tar-Vabriga) za 3:54:35 h.

– Utrka sam započeo u “zabrinjavajućem” ritmu, odmah smo se odvojili nas četvorica. Uz mene Mađar i dva slovenska predstavnika. Zupančič (SLO) je stalno davao neka kratka ubrzanja, tako da sam ga konstantno hvatao do nekog dvadesetog kilometra Obavijestio sam ga da se pazi Zabarija (HUN) koji se držao na nekih 2-3 min iza nas, jer je jako iskusan trkač koji je već šest puta pobjeđivao na Čazmi i barem toliko puta se penjao na pobjedničko postolje. Na 30. kilometru sam odlučio preuzeti stvari u svoje ruke, psihički mi je bilo teško da netko stalno trči uz mene i nisam htio da se trka rješava u zadnjim kilometrima. Počeo sam ići neki svoj tempo i slušao sam disanje Zupančiča koji je bio rame uz rame pored mene i pomislio sam – ako tako nastavi neće dugo! Tako je i bilo – “načeo” sam ga i on je počeo naglo spuštati ritam (poslije utrke mi je rekao: “nisam vjerovao da si toliko jak”). Znao sam da moram makar do maratona, do 42. km, držati ozbiljnu prednost ispred Zabarija jer je njegova karakteristika da u zadnjoj trećini utrke uspijeva pojačati tempo i nadoknaditi koju minutu. Maraton sam istrčao za 2:39 h, što mi je dalo samopouzdanje i solidnu prednost koju je trebalo održati do kraja. Jedan od najtežih dijelova staze je onaj od 45.-50. kilometra, gdje se trči uzbrdo – tu sam išao dosta jako kako bih stekao još malo prednosti i na kraju završio s desetak minuta prednosti ispred Zabarija. Kako sam i predviđao Zupančič je posustao i Zabari ga je stigao. Što se tiče ultra trčanja, daljnji su mi planovi nastup na državnom prvenstvu na 100 km, i pokušaj ponovnog kvalificiranja na Svjetsko i Europsko prvenstvo na 100 km. – izjavio je nakon utrke pobjednik Robert Radojković koji je na ovoj utrci slavio i prošle godine.

Čazmanski supermaraton je prvi put održan 1976. godine na inicijativu zaljubljenika u atletiku Borisa Kožara iz Varaždina. Na simboličan način supermaratonci ovom utrkom svake godine spajaju dva stara grada – Zagreb i Čazmu, dva Kaptola i dvije županije, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku. 

Poredak prvih pet u muškoj konkurenciji:
1. Robert RADOJKOVIĆ (TK Tar-Vabriga) 3:54:35
2 János ZABARI (MAĐ) 4:04:20
3. Marjan ZUPANČIČ (SLO) 4:18:05
4. Lovelos SLOVINAC (AK Maksimir) 4:21:17
5. Mirko BAOTIĆ 4:31:49

Poredak prvih pet u ženskoj konkurenciji:
1. Neža MRAVLJE (SLO) 4:18:48
2. Marija VRAJIĆ (AK Maksimir) 4:20:13
3. Veronika JURIŠIĆ (AK Sljeme) 4:28:16
4. Marjeta GOMILŠAK (SLO) 5:15:19
5. Anita VAJDA (MAĐ) 5:48:14

REZULTATI

 

Više fotografija pronađite na Facebook stranici Super Radio 89 FM.

 

 

Autor: 3sporta / foto: Super Radio 89 FM

Nema postova za prikaz