READY!

[READY 4 MORE] Odličan početak 10K utrka u Dubrovniku!

Foto: 3sporta.com

Jučer je na predivnom prostoru uvale Lapad obilježen start nove utrke u Dubrovniku – Dubrovnik 10K. Radi se o utrci na 10 kilometara pod brandom Du Motion, koja će uz Dubrovački polumaraton u travnju i još nekoliko trkačkih i multisport utrka u budućnosti razveseljavati sve rekreativce željne vrhunske sportske zabave u Dubrovniku.

 

Upravo kao i Dubrovački polumaraton krajem travnja, Dubrovnik 10K pokazao je želju organizatora iz Dubrovačkog saveza športova i Triatkon kluba Dubrovnik da svojim natjecateljima osiguraju vrhunski doživljaj.

Sve počinje izborom trase utrke, a ova se može pohvaliti jednom od najljepših u Hrvatskoj. Trčalo se dva kruga od 5 kilometara oko poluotoka Babin kuk, većim dijelom šetnicom uz more. Start i cilj na predivnom novom prostoru Sunset Beach omogućio je trkačicama i trkačima sav komfor velike utrke – od prostora za presvlačenje, toaleta, okrepe pa sve do predivnog pogleda na more.

Veliki broj Du Motion volontera dočekao je trkačice i trkače na prijavama, a za sigurnost na trasi utrke su se uz policiju brinuli volonteri Crvenog križa i članovi Auto kluba Dubrovnik.

Vrijeme je bilo pravo trkačko, ugodno, bez puno sunca i bez vjetra, jednom riječju – idealno. Na utrci je nastupilo stotinjak trkačica i trkača iz osam zemalja.

– Ovo je naš početak u organizaciji utrka na 10 kilometara, zajedno s ekipom iz Triatlon kluba Dubrovnik, sa Školom trčanja Dubrovnik i sa svima koji u Gradu vole trčanje. Posebno želim pohvaliti volontere i moj Du Motion tim koji je sve ovo tako uspješno organizirao. Hvala vam svima i vidimo se u travnju na Dubrovačkom polumaratonu. – rekao je nakon utrke Alen Bošković, tajnik Dubrovačkog saveza športova i spriritus movens svih trkačkih događanja u Dubrovniku.

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Jakša Diklić (Triatlon klub Dubrovnik) s vremenom 35:20, drugi Perica Vučković (Triatlon klub Herceg Novi) 35:24, a treći Miloš Komnenić  (Triatlon Klub Kotor) 35:32. Prva žena bila je članica Triatlon Kluba Dubrovnik Made Žeravica 45:18, druga Doris Cvitić 47:35 (Dubrovnik RUN), a treća isto članica Triatlon Kluba Dubrovnik Nela Madeško 49:44.

– Staza nije bila baš laka, valovita recimo, tako da se nije mogla trčati brza utrka. Zadovoljan sam, na utrku sam išao iz punog treninga. – izjavio je nakon pobjede Jakša Diklić.

Dubrovnik 10K je bila šesta utrka i finalna utrka Dubrovnik RUN lige 2017 pa je nakon nje bila i prilika da se proglase pobjednici lige:

Žene:

  1. Doris Cvitić
  2. Made Žeravica
  3. Nela Madeško

Muškarci:

  1. Amir Avdić
  2. Mario Kušar
  3. Damir Ovčina

– Ovom je utrkom ponovno dokazana dobra suradnja Triatlon kluba Dubrovnik i Dubrovačkog saveza športova. U Dubrovniku je prelijepo vrijeme cijele godine pa zašto ne organizirati finale lige na ovako predivnom mjestu. Hvala Sunset Beachu na gostoprimstvu. – rekao je Daniel Marušić, predsjednik Triatlon kluba Dubrovnik.

Dubrovnik se i ovom utrkom snažno upisuje na kartu domaćina odličnih utrka, volja i strast organizatora da svima pruži vrhunski doživljaj bila je vidljiva na svakom koraku, a pohvale trkačica i trkača za organizaciju bile su jednoglasne.

 

VELIKI FOTO ALBUM S UTRKE

REZULTATI

 

Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com

 

 

Tekst/foto: 3sporta.com

Što misliš o temi?