2.54 min/km NA UTRICI OD 5.600 m

Rekord Cross lige Varaždin favoritu Zagreb maratona

Od 1997. godine na Cross ligi Varaždin nije se trčalo ovako brzo. Tada je naime rekord staze od 5.600 m postavio jedan od najboljih varaždinskih trkača svih vremena Josip Lacković. Puno je domaćih trkača pokušalo istrčati brže, ali trebalo je proći 14 godina i dolazak tamnoputog trkača iz Etiopije Yareda Admasua da se rekord sruši.

A on ga je srušio s lakoćom – od početka u (prebrzom) tempu ispod 3 min/km, već nakon prvog mosta ostao je potpuno sam i s prosjekom 2:54 min/km dotrčao do cilja u vremenu novog rekorda 16:18 min! Cross liga Drava trči se po teškoj, neravnoj stazi, ponovno je bilo prevruće pa je ovaj rezultat i po tome “svemirski” za sve naše trkače. Stoji samo preporuka organizatoru iz TK Marathon 95 da uvedu posebnu kategoriju, tj. rekord za domaće i rekord za strance – u protivnom ćemo morati jako dugo čekati za obaranje ovog novog.

Jučer bi puno trkača bilo sretnije da su mogli u cilju gledati obaranje rekorda, no izabrali su radije trčati svoju standardnu dionicu četvrtkom – 44 natjecatelja i natjecateljice na 5.600 m, 31 na 2.000, 2 hodača i 11 djece lijepe su brojke za kraj trkačke sezone.

I sad, nakon što je srušio većinu varaždinskih rekorda (polumaraton, Ultra liga 5.000 m, Cross liga Drava) pred Yaredom je Zagreb maraton na kojem je glavni favorit. Ovaj izrazito simpatični i skromni trkač pokušat će u nedjelju biti najbrži.

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz