ČAK 87 NATJECATELJA

Rekordan broj trkača na 2. kolu Zimske brdske lige Ivančica

Svaki vikend u godini Ivanščicu, najviši vrh sjeverozapadne Hrvatske, posjete brojni planinari iz okolnih krajeva. Ivanščica je lijepa u sva godišnja doba, ali možda osobito zimi. No tada je i planinara nešto manje.

Ove godine se međutim događa nešto posebno – Ivanščicu su otkrili trkači! Danas je naime održano drugo kolo Zimske brdske lige Ivančica koje je privuklo čak 87 natjecateljica i natjecatelja. Od njih, 16 su bile dame što osobito može veseliti organizatore, Trkački klub Marathon 95 Varaždin.

Staza kojom se trči i sama dužina utrke nisu nimalo bezazlene – treba se popeti makadamskom cestom od križa u Prigorcu do vrha na 1061 m nadmorske visine i tako prevaliti 10 km. A nakon toga treba nekako doći i dolje, natjecatelji mogu sami izabrati put.

Današnja utrka bila je više jesenska no zimska, što je pogodovalo mnogima da postignu svoje najbolje rezultate na ovoj stazi, a čak 12 trkača i trkačica do cilja je došlo ispod jednog sata. Pobijedio je, kao i prošlo kolo, Krešimir Balaško ispred Ivana Čorbe i Igora Goričanca. Kod žena je poredak prve tri bio jednak kao i na prvom kolu – najbrža je bila Valentina Belović ispred Martine Bezek i Valentine Županić.

Iduće, 3. kolo održat će se za tjedan dana, 18. prosinca, a organizatori pozivaju sve koji još nisu, da se okušaju na ovoj lijepoj utrci.

 

Rezultati 2. kola

Ukupni poredak nakon 2 kola

 

Autor: 3 sporta; foto: Marathon 95

Nema postova za prikaz