KAK PO LOJTRICI DOL I GOR

[REPORT] 19. Sljemenski maraton i državno prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze

Dok je u gradu dan bio sivkast, na vrhu Medvednice trkači su uživali su divnom vremenu i super utrci. Osamnaesto izdanje već kultnog Sljemenskog maratona – ove godine u znaku legendarnih Pink Floyda – trčalo je 600-tinjak ljudi. Najdulja utrka, maraton, bila je ekipno i pojedinačno državno prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze.

 

 

Sljemenski maraton inače ima tri discipline – utrke na 14 (jedan krug), 28 (dva kruga) i 42 km (tri kruga). Gotovo svi koji su istrčali bar jedan krug slažu se da tu utrku obožavaju, iako je proklinju tijekom uspona na 500 Horvatovih stuba i na uspon do Hunjke nešto nakon stuba. Sve se to zaboravi čim utrka završi!

Na najkraćoj je stazi pobijedio Nikola Štefanić s 1:02:45, drugi je bio Darko Maras s 1:05:38 i treći Ivan Milinković s minutu i 20 sekundi zaostatka za drugim. U ženskoj je konkurenciji najbrža bila Patricia Maras s vremenom 1:13:11, iza nje je stigla Silvia Šimunović s 1:15:22, a na treće mjesto dotrčala je Kristina Marjanović s 1:16:47.

Dva kruga osvojio je Goran Đogolović s 2:19:20, drugi je bio Miran Crnošija s 2:20:06, a treći Nikola Maravić s 2:21:00. Dečki su nam poslije utrke ispričali da im je utrka bila odlična, da su se stalno prestizali i vukli jedni druge do samih granica. Najbrža je žena bila Dolores Osvaldić s 2:37:06, druga je bila Mara Pušec s 2:48:57 i treća Tatjana Špoljarec s 2:55:59.

 

 

Maraton, ujedno i državno prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze, osvojio je Nikola Špoljar s 3:07:35. Drugi je bio Dejan Radanac s vremenom 3:08:11, a treći Igor Goričanec s minutu i par sekundi zaostatka.

“Prvi puta sam trčao Sljemenski maraton i mogu reći da mi se profil staze jako sviđa. Pretpostavio sam da je recept za dobar rezultat na ovoj utrci trenirati jake nizbrdice i pokušao sam što bolje priviknuti noge na to, što se na kraju pokazalo kao ispravna odluka. Što se tiče same organizacije, sve je bilo super. Najveća pohvala ide ekipi koja je bodrila uz stazu i brinula se da na okrjepama ničeg ne nedostaje, a posebno ekipi na vrhu Horvatovih, tamo je bilo najveselije!” – riječi su državnog doprvaka Dejana Radanca.

Kod žena je, naravno, pobijedila Veronika Jurišić. S 3:40:37 ovo joj je bila 14. pobjeda od 16 nastupa na Sljemenskom. Druga je bila Irena Smojver s 3:51:29, a treća Marija Vrajić s 3:55:10. One su ujedno i osvajačice medalja na PH.

Što se tiče ekipnog dijela, kod muškaraca su najbrži bili trkači iz AK Zabok, drugo mjesto osvojili su dečki iz AK Sljeme, a treće AK Varaždin. Cure iz AK Sljeme bile su ekipno prve, druge su cure iz AK Maksimir i treće iz AK Dubrovnik.

 

REZULTATI

 

 

Tekst: Martina Đođo / 3sporta.com
Foto: AK Sljeme

- Marketing -

Nema postova za prikaz