IDEMO!

Rijeka trkača: najavljen 22. Homo si teć

Organizatori festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” na jučerašnjoj su konferenciji za medije predstavili program ovogodišnjeg 22. po redu izdanja festivala koji, od 07. do 22. travnja, nudi čak 9 utrka pod sloganom “Rijeka trkača”.

 

 

“Uz Homo si teć, travanj je kao i svake godine u Rijeci u znaku trčanja. Program u naredna tri vikenda nudi brojne izazove i zabavu sportašima i rekreativcima koji imaju prilike okušati se u čitavom nizu utrka”, naglasila je Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke. “Manifestacija je izrasla tijekom godina u pravi festival trčanja, na koji se odazivaju trkači sa svih krajeva svijeta. No, ono najbitnije, odazivaju se građani Rijeke koje se najviše i želi potaknuti na rekreaciju, ne samo u vrijeme trajanja festivala već i tijekom čitave godine”.

Prva utrka na rasporedu je već ove subote 7. travnja s početkom u 10 sati, kada će trkači testirati svoju spretnost i brzinu na Trsatskim stubama. 14. travnja slijedi “Molo longo trk”, utrka po riječkom lukobranu.

U završnom tjednu svoje će programe na Korzu i na Gatu Karoline Riječke predstaviti brojni sportski klubovi i udruge. Poseban edukativno – natjecateljski program “Moja Rijeka” na rasporedu je u petak 20. travnja od 10 sati. Namijenjen je osnovnoškolcima, kojima će se kroz igru pružiti interaktivnu edukaciju o tradiciji, kulturi i povijesti grada.

Velika završnica festivala u nedjelju 22. travnja donosi 7 utrka: 3. Riječki maraton, 17. Riječki polumaraton, utrku štafeta 3x7km, Desetku, utrku građana “Homo si teć”, dm mići trk namijenjen djeci predškolske dobi te utrku za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe koja od ove godine nosi naziv Memorijalna utrka Milke Milinković, u čast naše proslavljene paraolimpijke koja je svake godine sudjelovala na festivalu. Prijave za natjecateljske utrke otvorene su na stranici www.rijeka.run.

Sve počinje u 10.30 i to utrkom dm mići trk, slijede Memorijalna utrka Milke Milinković i utrka građana, te potom natjecateljske utrke. Osim drugačijeg početka utrka, novina je ove godine i video zid na Korzu, na kojem će se moći promatrati tijek utrka s različitih lokacija.

“Ove godine ponovo se uz trčanje može i pomoći, kupnjom službene Homo si teć majice te silikonske narukvice”, istaknuo je Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, pozvavši građane da se odazovu humanitarnoj akciji. Silikonske narukvice mogu se dobiti uz donaciju od minimalno 10 kuna, dok se majice po cijeni od 40 kuna mogu naći na prodajnom mjestu na Korzu (Trg 128. brigade Hrvatske vojske) svaki dan od 10 do 18 sati, u Intersportovim trgovinama u Rijeci, Labinu, Puli, Rovinju, Crikvenici i Zagrebu, te u auto salonu Ark Mihelić na Viškovu. 5 kuna od svake majice te cjelokupni prihod od narukvica namijenjen je Sportskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke, koji će prikupljena sredstva utrošiti za nabavku sportskih rekvizita i opreme za sportaše s invaliditetom.

Eleonora Jurasić Mataja, zamjenica direktora Regionalne direkcije Rijeka Erste banke, pokrovitelja festivala, izrazila je zadovoljstvo što trinaestu godinu zaredom podupiru “Homo si teć”, hvalevrijedan projekt koji svojom pozitivnom atmosferom potiče sugrađane da se uključe u utrke, druže i provedu kvalitetno vrijeme zajedno. Time se ujedno i Rijeka pozicionira na kartu gradova okrenutih sportu i zdravom načinu života. “Na utrkama redovito sudjeluju i brojne naše kolege, jer je bavljenje sportom nešto što mi i kao banka aktivno živimo. Projektima donacija i sponzorstava podržavamo različite segmente društvenog djelovanja i tako pomažemo zajednici i okruženju u kojem poslujemo”.

“U dm-u uvijek nastojimo podsjetiti građane na to koliko je zdravlje važno, a kako bismo u tome bili još uspješniji, svake godine organiziramo sportske sadržaje za najmlađe. S ponosom najavljujemo utrku dm mići trk namijenjenu predškolskoj djeci u kojoj su tijekom sedam godina sudjelovale generacije malih Riječana i Riječanki. Pozivam sve roditelje da nam se i ove godine pridruže kako bismo naše najmlađe potaknuli na bavljenje sportom”, izjavila je Diana Prezelj, područna menadžerica dm-a.

Sve dodatne informacije mogu se naći na službenoj stranici www.rijeka.run.

PR
Naslovna fotografija Jan Mastrović

- Marketing -

Nema postova za prikaz