RIJEKA RUN

Rijeka trkača po 22. put ispunila riječke ulice

Velika završnica 22. Homo si teć pala je baš na 22. travanj, Dan planeta Zemlje, dan i simbolično i meteorološki idealan za boravak na otvorenom. Da je velik broj Riječana i gostiju Rijeke osjetio taj poziv, dokazuje gotovo 17.500 sudionika ovogodišnjeg festivala sporta i rekreacije!

 

 

Nepregledna rijeka trkača, u skladu s ovogodišnjim geslom, u potpunosti je ispunila Korzo i uži centar grada. Najviše je bilo sudionika utrke predškolaca kojom je program i otvoren u 10:30, dm mići trk, koja je s gotovo 5.500 djece i još isto toliko roditelja postala najbrojnija utrka festivala.

Veselo i šareno otvaranje tradicionalnog riječkog slavlja sporta i zdravog načina života nastavljeno je Memorijalnom utrkom Milke Milinković te utrkom građana, koja je ove godine privukla oko 5000 sudionika, mahom u Homo si teć majicama, prihod od kojih ove godine ide Sportskom savezu za osobe s invaliditetom grada Rijeke. Po završetku prve tri utrke zabava je nastavljena na Gatu Karoline Riječke, uz zabavni i gastro program, te širok izbor ponude Homo si teć Expa. Oni koje je zanimao tijek natjecateljskih utrka mogli su ih pratiti putem video zida pored pozornice na Korzu.

Za natjecateljske utrke – maraton, polumaraton, utrku štafeta i Desetku – prijavilo se 1480 trkača.

Treći Riječki maraton, s trasom koja spaja Rijeku i Opatiju, u muškoj su kategoriji najbrže pretrčali prošlogodišnji pobjednik Tamas Nagy iz mađarskog Benedek Teama s rezultatom 2:49:37, na drugom mjestu Krešimir Balaško (AK Svetice) s rezultatom 2:53:51 te kao treći Goran Pongračić (TK Marathon 95) s rezultatom 2:58:40. Najbrže maratonke bile su Marija Vrajić (AK Maksimir) s rezultatom 3:15:16, Maja Perišić (AK Dubrovnik) s rezultatom 3:17:38 i Antonija Orlić (AK Sljeme) s rezultatom 3:24:49.

Maratonsku dionicu uspješno je završilo 110 trkačica i trkača.

Najbrže maratonke

 

Najbrži maratonci

 

Prva tri mjesta 17. Riječkog polumaratona zauzeli su stranci: prvi je došao Kenijac Hosea Tuei (Benedek Team) s rezultatom 1:10:30, iza njega Timotej Becan (KGT Papez) iz Slovenije s rezultatom 1:13:27, te mađarski trkač Laszlo Makar (Benedek Team) s rezultatom 1:16:38. Među ženama slavile su Tunde Szabo (PVSK) iz Mađarske s rezultatom 1:19:58, Barbara Belušić (AK Istra) s rezultatom 1:22:27 i Ana Subotić (Javor Ivanjica) iz Srbije s rezultatom 1:24:59.

Na cilj polumaratona stiglo je ukupno 406 trkačica i trkača.

Najbrži polumaratonci

 

Najbrže polumaratonke

 

Najbolji u štafeti 3x7km pokazali su se Petko Drakulić – Ivica Sinčić – Zrinko Županić s rezultatom 1:25:37, Igor Lulić – Tomislav Bukić – Ronan Egan s rezultatom 1:27:49 i slovenska trojka Boštjan Dolgan – Anže Lenarčić – Tjaž Dolgan s rezultatom 1:28:12.

U sve popularnoj Desetki, ove godine powered by Heineken 0.0, na postolje su se u muškoj kategoriji popeli Ivan Dračar (AK Kvarner) s vremenom 0:34:10, slovenski individualac Gregor Božičnik s vremenom 0:37:15 i Luka Vukelić (AK Kvarner) s rezultatom 0:39:36, a u ženskoj Anda Tomaš (AK Svetice) s rezultatom 0:40:47, Veronika Erlić (AK Kvarner) s rezultatom 0:44:47 i Iva Tomić Smojver (AK Kvarner) s rezultatom 0:45:07.

Festival je i ove godine ispunio svoju svrhu te u protekla tri vikenda potaknuo velik broj ljudi da izađe na otvoreno i iskoristi prekrasno proljetno vrijeme za rekreaciju i uživanje. Posebno veseli odaziv velikog broja mlađih generacija među sudionicima, kojima je dobar dio programa festivala bio i posvećen, od prezentacije sportskih klubova i udruga u čiji se rad mogu uključiti do edukativnog natjecanja Moja Rijeka održanog u petak 20.travnja na Korzu.

Pred organizatorom su sada „slatke muke“ osmišljavanja novih sadržaja za iduće izdanje festivala, uključujući možda i uvođenje još jedne nove utrke.

PR tekst

Nema postova za prikaz