IDEMO SVI TRČATI

[FOTO GALERIJA] Rijeku okupirali trkači, prvi put održan i Riječki maraton

Foto: 3sporta.com

Jučer je u Rijeci održan prvi Riječki maraton i 15. Riječki polumaraton, a sve u sklopu četrnaestodnevne manifestacije Homo si teć. Utrke je završilo 93 maratonke i maratonca te 392 polumaratonke i polumaratonca.

Nedjelja je bila topla, za mnoge trkači bila i prevruća, a u kombinaciji s dosta teškom, valovitom stazom, koja je maratonce vodila od Rijeke do Opatije i nazad, pred sve je postavila popriličan izazov. To je kod mnogih rezultiralo nešto slabijim rezultatom od unaprijed planiranog, ali i takvi teški dani sastavni su dio trčanja.

 

Maraton

Na maratonskoj utrci nastupili su pretežno hrvatske trkačice i trkači, a na kraju su takvi bili i rezultati – kod muškaraca najbrži je bio Matija Grabrovečki (AK Rudolf Perešin), a na drugo i treće mjesto plasirali su se Zoran Žilić (AK Koprivnica) i Krešimir Balaško (AK Svetice). Kod žena najbrža je bila Marija Vrajić (AK Maksimir), druga je bila Veronika Jurišić (AK Sljeme), a treća Dubravka Vešligaj (AK Maksimir).

Maratonska utrka bila je i Ekipno prvenstvo Hrvatske. U muškoj konkurenciji prvaci Hrvatske su trkači AK Svetice (Kalac, Balaško, Dujmović), srebrni su bili trkači AK Sljeme (Radanac, Andrijašević, Krčadinac), a brončani trkači AK Maksimir. Kod žena je bila samo jedna ekipa, ona AK Sljeme (Jurišić, Nikolesić, Vrdoljak).

 

Polumaraton

U muškom polumaratonu nastavlja se niz pobjeda kenijskih trkača – najbrži je bio Silas Kiprono Too, drugoplasiran je bio Henry Kemboi i a treći Joel Maina Mwangi, svi iz Benedek Teama. Kod žena je također pobijedila Kenijka, Gladys Jepkurui Biwott, druga je bila Zita Kacser iz Mađarske a treća Barbara Belušić, ujedno i najbrža Hrvatica.

Među našim trkačicama i trkačima opet je, po tko zna koji put, najbrži bio nesalomljivi Drago Paripović, koji je polumaraton otrčao za 1:17:00 h. Za one koji možda ne znaju, Drago ima 57 godina. Drugi je među trkačima iz Hrvatske bio Đuro Komlenović, a treći Bojan Rafaj. Kod žena iz Hrvatske najbrža je bila već spomenuta Barbara Belušić, na drugo se mjesto plasirala Bojana Bjeljac, a na treće Tanja Samardžić.

Uz glavne utrke održane su i utrka štafeta 3 x 7 km, DM Baby Bonus Cup te Hendi Cup na kojima je nastupilo nekoliko tisuća rekreativaca.

 

VELIKA FOTO GALERIJA IZ RIJEKE

 

Rezultati

Autor/foto: 3sporta.com

Nema postova za prikaz